lördag 30 april 2011

China Glaze - Papaya Punch

Detta är Papaya Punch ur Island Escape kollektionen, ett orange cremelack.
Jag har aldrig tidigare provat ett orange nagellack. Jag har tänkt att det inte skulle passa med min hudton. Jag hade rätt. Det här var inte snyggt nån stans! Redan i flaskan får jag Halloween vibbar och ser bara pumpor framför mig. Och sen på naglarna bryter eländet loss totalt. Nej, det här är inte jag! Men gillar man orange så är det här säkert perfekt, och det är säkert en bra orange för att vara en orange. Men det ska inte sitta på mig.

(Beklagar det röda nagelbandet, jag gick lite hårt åt med nagelbandsremovern. I verkligheten syns det inte alls lika tydligt, kameran gör det värre än vad det är.)
Formulan är en historia för sig, detta var ett av de värsta lack jag testat på länge, det var omöjligt att få det jämnt, det var ännu värre än Electric Pineapple. Det täcker bra och blir nästan helt opakt på två lager, men inte ens så flödiga lager att det droppar om penseln kan få det att bli jämt och slätt. Det blir pölar i ena änden av nageln och penselstreck i den andra. Jag gav helt enkelt upp, som ni ser på bilderna. Det här lacket kommer antagligen sluta som frankenlack, blandat i andra lack i små doser. Suck.
Formula: 0
Färg i sin genre: 3   (jag har inget riktigt att jämför med, och om man vill ha det till Halloween så är det säkert jättebra, så jag sätter en trea även om jag personligen inte gillar det.)

Ja, där får jag för att jag beställer lack bara för att ha en komplett kollektion, det var första gången och det ska inte göras om!

China Glaze - Electric Pineapple

Jag kom till slut fram till att det första nagellacket ur Island Escape jag ville testa var Electric Pineapple. Färgen är underbar och är helt unik i min samling! Jag har tittat på det ett bra tag nu och inte lyckats bestämma mig för om den är gul med grönt i eller grön med gult i. Jag tror jag lutar åt grönt med mycket gult i.
Det är dock en speciell färg, jag kan tänka mig att man antingen älskar eller hatar den, en del kan nog tycka nog att den är svår.


Lika fin som färgen är, lika hopplös är formulan. Det är jättesvårt att få det jämnt. Även om det täcker bra så krävdes det fyra lager innan det blev jämnt. Flödiga lager är ett måste för att lyckas.
Formula: 2
Färg i sin genre: 5

Förresten, är den någon som har både denna och OPI’s Fiercely Fiona som kan tala om ifall de är lika? Jag inbillar mig det från swatchbilderna på nätet. Jag har länge velat ha Fiona men om denna är en nästan-dupe kan jag bocka av Fiona från listan.

fredag 29 april 2011

Zoya - Isla

Igår kväll var jag på konsert med klassisk musik (det är inte min stil egentligen men när man blir medbjuden kan man ju inte tacka nej, och det visade sig vara jättebra!) och då kände jag för ett riktigt klassisk rött nagellack. Det fick bli Zoya Isla eftersom det redan stod framme efter det katastrofala utmanings-resultatet.
Isla är det perfekta röda lacket i mina ögon. Riktigt djupröd med massa skimmer. Bilderna visar lite olika röda nyanser men alla stämmer med verkligheten, det beror bara på vinkeln och ljuset.










Formulan är också helt strålande, om man är riktigt försiktig kan man få det bra med bara ett lager. Det var dock inte jag så det här är två men det räcker mer än väl. Dock får man passa sig och vara lätt på handen så att det inte blir strimmigt, det är väl det enda.
Formula: 5
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Nail de Royale

Zoya - Crystal

Detta är Crystal och kan absolut ses som Flames-kollektionens höjdpunkt! Crystal har varit en av mina lemmings sen den släpptes och när jag äntligen hittade ett bra ställe att beställa Zoya från var det den förta jag la vantarna på.
Det är en härlig mellanblå färg med massa guldglitter. Här kommer verkligen glittret fram och stjäl showen från grundfärgen på ett helt annat sätt än i de andra. Utan guldglittret hade det bara varit ett blått lack i mängden men nu är det en helt unik kombination (jag vet att det finns dupes men jag har inga av dem i min samling)
I solen glittrar det nått fantastiskt men jag tycker faktiskt att Crystal är snyggast i skuggan, när man kan titta på de små guldflakesen och verkligen se hur ovanligt lacket är.
Nu blir det bildspam!

 




















Här är några skuggbilder också, för att visa guldet bättre













Det här är fyra lager men tre räckte egentligen. Formulan är lika lättmålad som de andra men det krävdes tre lager för att få bort flammigheten.
Formula: 4
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Nail de Royale

Zoya - Tiffany

Nu börjar jag få många inlägg som väntar så jag lägger upp resterande i Flames så den kollektionen är klar!

Tiffany är den ljusaste av de rosa i Flames-kollektionen. I flaskan ser den mest blek ut och jag hade inga större förhoppningar om den. Men jag blev positivt överraskad. Färgen är en blandning mellan rosa och guldbeige. Kanske är det allt guldskimret som verkligen kommer till sin rätt eller så har de bara lyckats blanda till en helt perfekt ljusrosa. Som sagt, mycket positivt överraskad!


Tiffany är precis som Gloria ganska skir och detta är fyra lager. Kanske hade man kunnat komma undan med tre om man varit lite mer noggrann.
Formula: 4
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Nail de Royale

torsdag 28 april 2011

Fråga till läsarna

Jag känner att jag har alldeles för mycket att välja på nu, jag har lacken från H&M, de nyandlända i Island Escape och CND Effects. Har också gjort färdiga inlägg med resten av Zoyas Flames-kollektion + lite annat. Jag väntar mer paket med Zoya också, hela Sunshine bland annat. Och sen har vi ju resten av den befintliga samlingen också...
Vad vill ni se? En blogg är ju trots allt mycket till för läsarna, så vad önskar ni er mina kära läsare? Vad ska vara prio ett framöver?

Förfärligt resultat av en utmaning!

Känsliga läsare varnas, det här inlägget innehåller en extremt ful manikyr!
Annie la upp en jättekul idé på sin blogg, en utmaning att ta tre random lack ur sin samling och göra nått med dem. Hon hade turen att få lack som passade bra ihop och hennes manikyr blev jättesnygg! Jag hade inte samma tur… Med en slumpgenerator fick jag fram tre lack ur min lista och det blev dessa:

Det röda är Zoya Isla, det lila China Glaze Grape pop och det gröna glitterlacket är Sinful Colors Call you later (som jag har ett inlägg om på väntelistan) Tre väldigt bra lack var för sig men ihop… ujuj, tre totalt olika färger och tre helt olika finishar, ett skimmerlack, ett creme och ett glitter.
Reaktionen blev således ”vad i hela fridens namn ska jag göra med det här?!” Men men, man kan inte backa ur en utmaning och det vore ju fusk att slumpa om så det var bara att bita ihop!
Jag bestämde mig för att försöka göra en ruffian, något jag aldrig ens testat att göra förut eftersom jag tycker att jag har för korta naglar för att kunna bära upp det. Och resultatet blev väl därefter. Glittret är sedan svampat på topparna. Det är inget överlack över dock så det ser ojämnt ut. (onödigt att stänga in det i överlack när det ska tas av så fort jag fotat det!)
Jag kan inte skjuta upp att visa bilderna mer så här kommer eländet!



Jag gör som Annie och utmanar alla som läser detta att göra samma sak! Har ni tur blir resultatet som hennes, har ni otur blir det så här :p

onsdag 27 april 2011

No Mambo Jambo matt

I eftermiddags kunde jag äntligen hämta paketet från 8ty8 på Posten, woohoo! Innehållet får ni se mer av imorron men det första jag gjorde var att packa upp den lilla flaskan med matt topplack från China Glaze och lacka över No Mambo Jambo som jag redan hade på. Himla bra timing att paketet kom innan jag hann lacka om.
Jag misstänkte ju att det skulle bli snyggt som matt och det blev det! Jag har inte haft matt topplack tidigare så jag kommer nog leka en hel del med det här och testa olika kombinationer. Här är bilderna på resultatet… jag tycker nog nästan att det är snyggare matt än glansigt, men det kanske bara är nyhetens behag.

Imorron ska jag vara hemma och undvika att gå ut i den björk-pollen-förgiftade världen så gått jag kan. Så antagligen blir det ett och annat inlägg, för nått ska jag ju roa mig med :)

H&M – No Mambo Jambo

Det av H&M’s lack som jag var mest sugen på igår kväll var No Mambo Jambo, ett ljust turkos lack med fint blått skimmer i. Jag hade inget så pass ljust turkos innan så det här fyllde ett hål i min samling och jag tycker färgen är suverän. Det är en perfekt turkos färg som i visst ljus är mest blå och i annat ljus mest grön, det är svårt att sluta titta på naglarna och de olika färgskiftningarna. Det blå skimret gör sig väldigt bra också. Det var dessutom väldigt lättmålat trots att det var lite rinnigt. Penseln är smal och gör att det går att hantera rinnigheten.
H&M’s produkter är ju lite ojämna i kvaliteten och de gånger jag köper nagellack där så är det alltid lite av en chansning. Men jag blir alltid positivt överraskad, H&M gör faktiskt riktigt bra nagellack! Det enda jag har att klaga på är det hopplösa korken på de nya flaskorna som dels är väldigt obekväm att hålla i och hantera när man lackar naglarna, och dels är väldigt svår att få att hamna rakt över flaskan när man väl öppnat den en gång. Korken sitter snett när den är åtskruvad. Det är ju verkligen det minsta bekymret nånsin och det är fånigt att haka upp sig på det, men det stör mig :p Å andra sidan, om det är mitt största bekymmer så säger väl det en del om hur bra lacken är i övrigt!

Se bara hur fint skimmer det är!

På bilderna är det tre lager, det krävdes ett tredje för att få bort VNL men om man inte stör sig på det så funkar det med två lager. Eftersom det är lite rinnigt så är det tunna lager som gäller.
För övrigt tror jag att detta skulle bli väldigt snyggt med ett matt topplack! Jag ska testa det när leveransen med ett sådant anländer med posten.
Formula: 4
Färg i sin genre: 5

Zoya - Gloria

Jag har fastnat lite i Zoyas Flame-kollektion, det är ju så fina nagellack!
Detta är Gloria, ett rosa glitterlack där guldglittret syns mycket tydligare på naglarna jämfört med de tidigare jag visat. På naglarna tycker jag mig se lite silverglitter också men det kan vara inbillning för jag ser inget i flaskan, hmm… Fint är det i vilket fall. När jag hade det som en full manikyr kunde jag inte sluta titta på mina naglar. Personligen tycker jag dock att det är snyggast en regnig dag då det rosa inte blir så varmt i tonen, det passar inte min hudton så bra med varma rosa färger. Glittret i det gör dock att det är väldigt fint för att vara ett ljust rosa!







Formulan är inte riktigt lika bra som de tidigare, det är lite skirare, tre lager behövdes för att få det helt opakt.
Formula: 4
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Nail de Royale

tisdag 26 april 2011

Zoya - Valerie

Denna skönhet heter Valerie och ingår också i Zoyas Flame-kollektion. Flame kan vara en av de bästa kollektionerna som släppts, full med härliga glittrande nagellack!
Valerie är ett mörkt rödlila lack med massa glitter i lila och guld. Titta bara på flaskbilden hur mycket guldglitter det är i! Det blir inte lika framträdande på naglarna men ger ett fantastiskt djup och glitter åt färgen. Det var dock svårt att fånga färgen med min lilla hopplösa kompaktkamera, jag fick ställa om den så att fingrarna nästa blev vita och försvinner på bilderna. Men tänk er det ultimata rödlila glitterlacket så är ni på god väg!
















Det är två lager lack på bilderna och inget topplack. Målningen gick jätteenkelt.
Formula: 5
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Nail de Royale

måndag 25 april 2011

China Glaze Refreshmint


Det har varit sommarvärme här ett par dagar nu så jag kände för ett om inte somrigt så i alla fall vårigt lack!
Refreshmint är det mintgröna cremelacket som ingår i kollektionen Up & Away. Jag gillar pastellfärgade cremelack så jag har samlat på mig de flesta av lacken i Up & Away och Refreshmint är en favorit i kollektionen. Det är inte helt lättmålat och tar några lager innan man får det jämnt. Tjockare lager är att föredra framför tunna och det här är tre flödiga lager och topplack. I mina ögon är det dock värt jobbet eftersom det är väldigt snyggt.



De första bilderna är i lampljus och den sista i snett kvällsljus i fönstret
Formula: 2
Färg i sin genre: 4

söndag 24 april 2011

Milani 3D - del 2

Här kommer resterande lacken i Milanis 3D kollektion!
Det guldfärgade som också heter 3D














Jag är inte så förtjust i guldfärgade lack, det passar inte så bra till min hudton (vilket inte hindrar mig från att ha över 10 guldlack ändå!) Men det här tyckte jag om. Det är väldigt gult i tonen, man kan nog komma undan med att säga att det är ett gult lack istället för guld tack vare holoeffekten. Jag kan tänka mig att det passar väldigt bra ihop med svart cremelack, jag får testa en manikyr med det framöver.
Formula: 3
Färg i sin genre: 4

Inköpsställe: Cherry Culture

Det rosa heter Digital














Detta är det jag tyckte minst om, mest för att ljust rosa inte är min grej. Det är en mesig babyrosa som knappt syns när man inte är i solen och glittret kommer fram. Hade det varit ett cremelack i den här nyansen hade jag inte tittat två gånger men eftersom det är ett hololack funkar det ändå!
Formula: 3
Färg i sin genre: 2

Inköpsställe: Cherry Culture

Och slutligen Hi-res som är det lila














Lila hololack är en favorit men jag föredrar dem egentligen lite mörkare, men det här är fint ändå!  Det är lite ljusare i verkligheten än på bilderna. Det är definitivt en nyans av lila som drar åt rosa… jag skulle tro att det här är resultatet om man blandar 1 del av det blåa Cyberspace med 2 delar av det rosa Digital!
Detta är det av lacken som jag tycker ligger närmast att bilda regnbågar om ljuset faller på i rätt vinkel.
Formula: 3
Färg i sin genre: 4

Inköpsställe: Cherry Culture

Sammanfattning: Jag tycker det här är en riktigt trevlig kollektion. Färgerna är väldigt söta bredvid varandra på hjulet om inte annat. Det passar väldigt bra ihop och som kollektion känns de genomtänkta. Glittret är fantastiskt i solen! De funkar också väldigt bra som layeringlack om man vill ha lite ton-i-ton glitter över ett annat lack eftersom första lagret blir väldigt skirt. Jag tror att jag kommer att experimentera lite med olika kombinationer, särskilt med svart cremelack.

lördag 23 april 2011

Milani 3D - del 1

Jag har precis fått hem Milanis 3D kollektion med holografiska lack så jag bestämde mig för att visa upp de små sötnosarna! Vi börjar med det blå och gröna idag och tar det rosa, lila och guldfärgade imorron.
De är scatter-holos, alltså lack med holografiskt glitter i, inte ”riktiga” hololack som bildar regnbågar. Jag tycker regnbågs-hololack är ett strå vassare men dessa är inte dumma heller.
De är ganska skira så tre till fyra lager behövdes för att få dem helt opaka och slippa VNL. De blir inte fläckiga och drar med sig underlacket så som en del hololack kan göra.
Jag passade på att fota när solen lyste in genom fönstret så ni får solskensbilder, de gör sig ju bäst då.
Vi börjar med det gröna, Hi-tech
Det här är min favorit i kollektionen, jag är väldigt svag för gröna lack! Det är en underbar ljus, vårig grön, passar bra nu till påsk.

Formula: 3
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Cherry Culture
Det blå heter Cyberspace
Det är en lite mesig blå tycker jag, det kunde gått ha fått vara lite mörkare, men det är ändå trevligt. 4 lager krävdes för att få fram djupet i färgen.

Formula: 3
Färg i sin genre: 3

Inköpsställe: Cherry Culture

Fortsättning följer!

fredag 22 april 2011

Där det finns nagellack...

…finns det nagellacksborttagning!
Nagellacksremover görs av en uppsjö av märken. Jag har inte testat särskilt många i sammanhanget men kan i alla fall göra ett inlägg om dem jag har. Så från vänster till höger:

  • Cien nail varnish remover från Lidl
  • Nail polish remover Quick and easy köpt på Åhléns
  • Rent och Fint Nagellack borttagning med aceton och conditioner från Gekås
  • Depend Nagellackremover Supersnabb också köpt på Gekås när den fortfarande fanns där
  • Depend Nagellackremover Supersnabb i dip-in burk, gissa varifrån… just det, Gekås!

Jag ska börja med att säga att jag inte använder Rent och Fint’s remover med aceton på naglarna. Aceton är inte bra för naglarna alls och särskilt inte om det dessutom är olja eller conditioner i. Oljan stänger in acetonet i nageln och gör att det blir ännu mer uttorkande än aceton utan olja. Så den removern använder jag på mina nagelhjul när jag behöver omorganisera färgerna, på skrivbordet om jag råkat spilla något och på halsen på nagellacksflaskorna för att hålla dem rena i gängorna. Så den är lite utom tävlan när det gäller borttagning på naglarna men den är väldigt bra till rengörning… särskilt som jag inte kan ha den till nått annat.
Av de andra så är Depends dip-in burk en favorit. Ni har säkert sett/använt den själva och vet hur suverän den är! Nackdelen är att svampen blir smutsig och att vätskan i den kan dunsta och försvinna om man använder samma burk länge eller glömmer stänga locket. Jag brukar skaka min burk för att fördela de gamla nagellacksresterna jämnt så att svampen i alla fall är så ren som den kan bli just där jag använder den. Och om vätskan dunstar så är det bara att hälla på valfri annan nagellacksborttagning, det funkar finfint med vilken som helst. Jag är övertygad om att det är samma innehåll som i Depends flaska med samma namn så den kan man i alla fall hälla över i burken om man vill.
Jag använder också min burk för att göra rent remover-pennor och dottingtools och andra verktyg. Pennorna förtjänar ett inlägg för sig själva så det kommer en annan gång, men burken och pennorna trivs hur som helst väldigt bra ihop!
Den lilla gröna flaskan som det bara står Quick and easy på köpte jag när jag hade akut brist på remover. Åhlens är dyrt, jag undviker vanligtvis dem, men nöden har ingen lag. Jämfört med Depend är den varken bättre eller sämre. Bara dyrare.
Cien till slut. Många av er har säkert i alla fall hört om den också. Jag vet ingen annan än Lidl som säljer dem, nån som vet? Jag tycker den stora fördelen med den är att den inte luktar så där typiskt nagellacksborttagning som alla andra gör. Den luktar lite syrligt av rengöringsmedel förutom kemikaliedoften och parfym står också med i innehållsförteckningen. Medan de andra har tre-fyra ingredienser har den här 12! Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men den funkar i alla fall och det är det som är det viktiga i mina ögon.
Vilka removers använder ni? Vilken är den bästa ni provat? Tipsa gärna! Och hoppas att det här var till hjälp för nån!