söndag 31 juli 2011

Regnbågsnaglar / gradient

Duokromt och multikromatiskt i all ära men den här manikyren slår det ;) Tror inte jag har lyckats bättre med en nailart manikyr nånsin, kunde inte sluta titta på naglarna med det här på! Det är mina kära metallic-lack från KleanColor igen. Och så har jag svampat på en regnbåge, eller gradient, på varje nagel, som ser ut som ljusspektrumet. Det ser ut som ett multikromatiskt nagellack när jag rör på händerna, fast med mycket klarare färger. Men det tar rätt lång tid att göra så jag önskar att det fanns ett multikromatiskt lack som såg ut så här alldeles själv. Jag tror att om nån nånsin gör ett sånt lack så kan jag sluta köpa nagellack för då behöver jag aldrig ha nått annat än det :)
Nästa gång ska jag dock hoppa över det röda och det lila och bara gå från mörkblått till gult, det fick inte riktigt plats på mina små naglar.
Massivt bildspam, naturligtvis :)











För Andrea och övriga nyfikna :) Jag har använt metallic-lacken: Fuchsia, Sapphire, Aqua, Green, Yellow och Red, i den ordningen. Kollade först på bilder av ljusspektrumet så jag hade koll på färgerna och ordningen på dem. Sen duttade jag på lacken med en make-up svamp i smala streck på naglarna, en färg i taget för det var mest effektivt. När jag fått bra täckning och hade alla färgerna där jag ville ha dem gick jag över alla en gång till för att jämna ut skarvarna, få till bra övergångar och se till att färgområdena var ungefär lika stora. Eftersom jag var lite fipplig fick jag sen fixa till vissa färger igen. Så minst tre gånger gick jag över allting, det var därför det tog sån tid. Man får inte vara rädd för att få lack på fingrarna för det blir väldigt kladdigt när man svampar på färg inne vid nagelbanden! Men det är bara att städa sen :) Och så överlack över allting, vilket gör att färgerna på metallic-lacken blir ännu mer lysande och klara.

Det är inte en svår manikyr att fixa, det tar bara tid och tålamod att få till det! :)

Misa - Touch the Rainbow

Pamsan visade ett annat lack i den här kollektionen och det påminde mig om att jag har två Misa-lack ståendes som jag inte fotat. Det här är Touch the Rainbow. Alla lacken i Whishes kollektionen är bleka/pastelliga/nästan-vita eller hur man nu ska uttrycka det. Jag är inte mycket för ljusrosa så jag nöjde mig med det ”blå” och det ”gröna”, om man nu kan kalla dem det. Jag swatchade upp dem på det blå respektive det gröna nagelhjulet och då såg de bara vita ut jämfört med alla lack runt omkring. Skimret i dem är väldigt snyggt men färgen är så svag att jag nog lika gärna kunnat låta bli de här lacken… jaja.
Touch the Rainbow väljer jag att beskriva som ett brutet vitt lack, med blå toner och blått skimmer. Fint och vårigt, lite diskret och luftigt… men inte riktigt min kopp te. Vet inte när jag skulle använda det riktigt.



Andra har rapporterat om problem med torktiden med den här kollektionen och jag håller med. Första lagret gick bra men andra var allt bra segt. Jag väntade tills första lagret var helt torrt och gick att ta på innan jag la på nästa, det är nog enda sättet att ha nått hopp om att det ska torka. Men det andra lagret vill inte riktigt ändå.
Det var lite rinnigt att jobba med också, krävdes ordentligt städande av nagelbanden. Men det blev opakt på två lager så pluspoäng för det i alla fall.
Formula: 2
Färg i sin genre: 2

Summering av blogg poll’en

Massorna har talat! Om nu 20 pers kan räknas som en massa, men jag är lycklig över att jag i alla fall har 20 läsare :D
Resultatet blev att ni gillar allting och vill ha en blandning, så jag fortsätter med det helt enkelt! Smidigt att ni gillar att läsa samma saker som jag gillar att skriva om också ;)
Jag swatchar lack för full rulle men längre texter kanske det inte blir så mycket av under augusti. Jag har tentor att plugga till och min ex-jobbs rapport att skriva på så när jag väl gjort allt jag ska på en dag så är jag inte så sugen på att skriva fler långa texter… Men jag har lite på lager och fler fina lack, dels ståendes här hemma och dels som väntas med posten. Bland annat lack ur höstkollektionerna från Zoya och China Glaze. Jag har också köpt spännande saker på eBay som jag ska göra frankenlack av. Så jag tror nog att jag ska undvika att tråka ut er en stund till :)
Tack för att ni läser och kommenterar och svarar på frågor! Det är jättekul att ”prata” med folk via bloggen och få igång konversationer om allt möjligt, inte bara nagellack! Det är det som är det bästa med bloggen :D

lördag 30 juli 2011

Konad i blått och guld

Som sagt, Witch’s Blue är en bra bas! Jag tycker att mörkblått och guld är en himla snygg kombination, och så har jag velat testa konadstämpling med KleanColor’s metallic-lack. Eftersom de är så pigmenterade misstänkte jag att de skulle passa väldigt bra till det och det gör de! Fler ändamål man kan använda dem till, suveräna lack!
Det här är alltså Witch’s Blue i botten och konadtryck över med mönster från M63. Stämplingen är gjord med KleanColor Metallic Mango. …Bra att jag kunde använda den till något bra.


Orly - Witch's Blue

Ett minilack från Orly, gillar verkligen deras minilack. Men alla färgerna finns ju så klart i fullstora flaskor också om man hellre vill ha det så.

Witch’s Blue är ett mörkblått skimmerlack. Ganska mörkt men absolut inte nästan-svart. Det är inte ett lack jag nödvändigtvis skulle ha för sig självt men det passar himla bra ihop med annat, så som bas för nailart är det perfekt.


Formulan gör också att det passar väldigt bra som bas till nailart: det täcker med ett lager bara. Jag målade noga så om man inte vill det går det ju bra att köra på två lager istället. Lättmålat också. Jag gillar penslarna i de små flaskorna, de passar mina små naglar.
Formula: 5
Färg i sin genre: 3

fredag 29 juli 2011

Svart-vitt crackel

Arkivinlägg jag grävde fram från när jag köpte hela China Glaze crackel-kollektion... helt i onödan :p
____
Jag har velat ha en flaska vitt crackel-lack ett tag bara för att kunna göra såhär! Det går ju med andra färger med om man har crackellack och vanligt lack i samma färg men svart och vitt är ju det uppenbara. Jag gillar!


Jag har använt svart och vitt crackellack och svart och vitt vanligt cremelack, alla från China Glaze.
____

...Nu var det ju ett tag sen jag gjorde inlägget och jag har kommit på att jag inte tycker att chackel-lack är så kul, att svart egentligen är den enda varianterna jag gillar. Det blev nog för mycket av trenden helt enkelt. Och tillverkarna spottar ju fortfarande ur sig nya kollektioner, nu senast Color Club. Jag avstår...

Vad tycker ni? Är crackel fortfarande kul eller har ni tröttnat?

All of Ozotic's multichromatic nail polishes, as of July 2011

It’s time for the summary of Ozotic’s Multi Chromatic polishes! I don’t usually blog in English but since I haven’t found that many summaries about them out there I thought I’d make a contribution to the vast database that is the Internet! For you who prefers Swedish: there is text for you at the bottom of the post :)
Ozotic is an Australian polish brand that is a bit hard to get your hands on if you don’t happen to live down under. I have ordered mine from PicturePolish, an Australian e-tailer with the most cheerful customer service you could ever imagine, they are lovely!
The polishes are expensive, especially when you include the shipping from the other side of the planet, but worth every penny to me! The names are not on the bottles, only on the website, that’s why I put them in brackets. If you want to Google for the polishes you are better off using the numbers.
And I have to recommend: even if you don’t understand Swedish, do click the link below each picture to the individual blog post for more pictures of them. It’s very hard to show of all the colors in just a few pictures! Additionally, these polishes are a nightmare to photograph, especially if you have a rubbish camera like me, so unfortunately I cannot make these beautiful colors complete justice.



502
First up is 502 (Sands), a very autumn’y polish that flashes in mostly gold and copper but also a bit purple at certain angles. So pretty!




503
Next is 503 (Rainforest) which is a green beauty. This is the least multichrome in the bunch, it’s more of a duochrome. But the color combination is rather unique with different shades of green pared up with gray. It’s also a bit purple in the bottle but that isn’t visible on the nails.




504
504 (Twilight) is mainly purple, but it’s every shade of purple possible, from almost red to deep inc blue, and then a hint of golden peach flashes by sometimes. Stunning!





505

505 (Eclipse) is my personal favorite! It’s just like an oil stain with all the colors of the rainbow at once. I included a bottle-picture to show you how gorgeous this is even in the bottle. And that effect really shows up on the nails, which is awesome! How many bottles of pretty polishes have we not bought, just to find out that they’re not as pretty outside of the bottle? Not with this baby! Love!




506
506 (Reef) is very similar to 505; the difference being that 505 is slightly more green while 506 is more blue. It’s every shade from blue through purple to gold.



520
I bet you are expecting 507, but the next is actually called 520 (Molten). I really hope they make polishes for all the numbers in between some day!  This is another autumn-colored polish but it is even more copper and red toned that 502. It’s also got a tad purple in it. Love this!




521
And then finally 521 (Sunset). This is a combination of golden and purple tones, ranging from almost red to dark blue. The golden-peach-copper tones are quite prominent as well. So beautiful.

That’s all of them! Now to the formula. These are not polishes that make sense on their own, they are meant to be layered over something. I have layered them over black creme in these pictures in order to show the colors more accurately, but they are very pretty over other dark colors as well. Two to three coats will show off maximum effect, except for 520 where one coat is plenty… for some reason. They are also very easy to work with.
Overall I really love all of them and I am so happy I’ve got them, even though some of them are quite similar. If you can only get one I have to recommend 505, it is simply unique and completely breathtaking!
Hope you’ve enjoyed! Feel free to leave a comment if you feel like it!


Okej, över till svenska igen då! Ni som hängt med under tiden jag gjort individuella inlägg om dem här vet hur mycket jag älskar Ozotic’s lack. Ja, de är dyra, och ja, flera av dem är rätt lika varandra. Men jag är ändå jätteglad att jag har allihop! De spelar i en helt annan liga än andra lack och går inte att göra rättvisa med bilder. 505 är min absoluta favorit eftersom den är mest färgglad, den ser verkligen ut som oljespill. Nu önskar jag bara att de fyller i luckan mellan nummer 506 och 520 med 13 lika härliga lack till :)

torsdag 28 juli 2011

KleanColor - Holo Chrome

Dagen bjöd på sol och då passar det bra med ett hololack. Holo Chrome är ett lite udda hololack i KleanColors utbud eftersom den inte har några kompisar som är riktigt lika. De andra lacken med ”holo” som förnamn är blekare och har mer fint holodamm. Holo Chrome har rejäla hologlitter, så pass stora att jag drar mig för att kalla det ett scatter-holo, det är mer ett glitterlack, med holografiskt glitter. Himla snyggt i vilket fall! Basfärgen är blålila och gör sig väldigt bra ihop med allt glittret. Holo-effekten är ordentligt påtaglig, det glittrar rejält även i skuggan. I solen blir det helt fantastiskt och det glittrar så man blir bländad! Jag önskar att det fanns en hel radda andra färger med lika mycket pigmentering och glitter, jag hade lagt vantarna på dem direkt!




Ur fokus för att visa glittret
Formulan är lättmålad men kanske åt det tjockare hållet. Det blir opakt på egen hand men jag behövde tre lager för att komma dit och då ville det inte torka. Fast hade jag haft tålamod och väntat lite längre mellan lagren hade det nog inte varit nått problem. Det är säkert strålande som layeringlack över ett annat blålila lack också, om man inte vill ha flera lager.
Formula: 3
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: BeautyJoint

onsdag 27 juli 2011

Mina flänga naglar!

Tänkte att jag kan visa hur idiotiska mina naglar är! De är jättespröda i vanliga fall och går av bara man tittar på dem. Slog av pekfingernageln mot hantaget i bilen häromdan, ingen spricka eller så utan bara klick, rätt av. Hatar…
Men varje gång jag har duschat blir de såhär mjuka i typ en halvtimme efteråt. Läskigt va? >.<



KleanColor - Metallic Orange & Metallic Mango

De här två metallic-lacken passar bra att jämföra för i flaskan är de rätt lika och vill man skaffa ett av dem kan det ju vara bra att veta vilket man föredrar. Metallic Orange är det som är mer rött av dem medan Metallic Mango är mer gult.
Orange är fantastiskt kopparfärgad och har en underbar inre glöd. Jag tycker ju att orangea lack är särdeles otrevligt på mig men det här gillar till och med jag! Det är den metalliska finishen som gör det tror jag, det är fantastsikt vacker!
Mango är mer dämpat orange och passar inte alls till min hudton. Den är på gränsen till att vara smutsigt guldfärgad… en lite obestämbar guld-orange nyans som jag är rätt tveksam till faktiskt. Det är nog den jag tycker minst om i kollektionen. Fast oavsett hur bra en kollektion är så är det ju alltid nån man tycker minst om, så det säger väl kanske inte så mycket :p
Orange på pekfingret och ringfingret och Mango på långfingret och lillfingret. Bilderna gör inte färgerna riktigt rättvisa, de är mycket mer lysande.



Båda täcker perfekt på ett lager och är lättmålade. Metallic Mango tenderar att ge lite pensellinjer dock, vilket jag inte upplevt att nån av de andra lacken gör, lite underligt. Det gör mig ju inte mer vänligt inställd till den…
Metallic Orange:
Formula: 5
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: BeautyJoint

Metallic Mango:
Formula: 4 jämfört med sina kullsyskon
Färg i sin genre: 4

Inköpsställe: BeautyJoint

Bonusbild: Lacken i gult lampljus så deras glöd förstärks ytterligare.

tisdag 26 juli 2011

Olika typer av nailart

Det här är ett inlägg jag fått frågor efter och som jag filat på ett tag. Tar tid att fota allt… :) Men nu så! Tänkte att det här blir ett övergripande inlägg med fokus på verktygen, prylar och vad det finns för olika typer av nailart i stora drag, och så får jag gå igenom hur man använder de olika sakerna i mer rena tutorials separat, annars blir det milslångt.
Jag måste bara säga först att jag även skriver om saker som jag själv inte äger och därför inte kan fota. Jag vill absolut inte ta andras bilder och därför har jag hållt mig till bilder från företag och försäljare. Det blir ju gratisreklam för dem så det känns mer okej än att ta en privatpersons bilder. Jag länkar också tillbaka till källan så titta in där om ni vill för mer info och fler exempel.
Då så… Det finns ju hur många sätt som helst att sätta extra piff på naglarna, och man kan använda det man har till hands bara man har fantasi! Jag har sett folk använda presentpapper och fjädrar bland annat, så spana på roliga saker som inte har med naglar att göra, det mest oväntade kan kanske bli det snyggaste!
Men för att ta de ”vanliga” sakerna då dyker upp mycket på bloggar och/eller på nätet i allmänhet…

Effektlack är ju det uppenbara: glitter, flakes, layeringlack etc. Det hoppar vi över för det finns bättre beskrivet i listan över finishar.
Striping-lack
Striping-lack, eller nail art lack som de också kallas, känns väl som den logiska följden, det är ju ändå nagellack. Det är i princip vanligt lack men med en smal pensel som passar för att göra tunna streck. Inte det bästa för att göra mönster som inte består av linjer men med streck kommer man långt! Jag är dock lite skeptisk till sådana lack eftersom man då egentligen får skaffa dubbel uppsättning av färgerna som man redan har som vanliga lack, med vanlig pensel. Och det känns ju rätt dumt egentligen, om man inte använder dem väldigt flitigt. Så för min del känns det vettigare att investera i en striping-pensel helt enkelt, så kan man använda den till vilket lack som helst. Jag har två, fast de sitter i var sin ände av samma skaft. Rengör dem gör man lämpligtvis i dip-in burken!
striping-penslar










Nagellack kommer också i form av pennor. Det är som en blandning mellan en tuschpenna och en limflaska med ett jättelitet hål. Jag har inga sådana själv men jag kan tänka mig att det lätt blir stopp i det lilla hålet.
Bilden kommer från UK-baserade företaget Models Own som även gör vanliga nagellack. De har en hel del i sitt sortiment som jag inte skulle ha nått emot att införliva i min samling.
 




Mina penslar, av varierande kvalitet
(kan nån tala om för mig vad jag ska
ha fjäderborsten till för det kan jag
inte begripa!)
För att fortsätta på temat penslar: det finns andra käcka penslar man kan använda som är specifikt gjorda för nailart (nail art brushes). Jag köpte ett set med lite olika men just det setet är inte särskilt bra. Penslarna spretar lite och plasten blir matt och ful av removern. Över huvud taget behövs ju material som tål aceton och andra kemikalier. Det går även utmärkt att köpa penslar gjorda för att måla tavlor och annat med. Huvudsaken är att de är jättesmala, naglarna är så små ytor så det är pilligt värre.


Dotting tools kommer i olika storlekar
som således gör olika stora prickar...
nästan logisk ju :p
Dotting tools då, det är ju nästan en typ av pensel :p En variant av svensk översättning är prick-verktyg, det talar väl om ungefär vad det är till för. Man gör prickar helt enkelt. Men man kan också göra marmoreringar genom att dutta ut två eller fler olikfärgade lack och blanda ihop dem med ett dotting-tool.





mina akrylfärger, billigt inköpta på nätet
Man ska ha nått på penslarna också… Förutom nagellack är akrylfärger bra till nailart, allt som går att göra med nagellack går också att göra med akrylfärger. De är vattenlösliga så man kan tvätta bort det som blir fel, och späda ut dem till en bra konsistens om man vill. Är lätt att få tag i också eftersom de finns hos allt från konstbutiker till Clas Ohlson. Man måste vara noga med att måla topplack över sin akryl-manikyr dock eftersom den annars försvinner när man tvättar händerna!


två använda svampar
Både nagellack och akrylfärg går också att svampa på naglarna, sponging på engelska. Då använder man en makeupsvamp, en sån där trekantig ni vet… fast de kommer ju i andra former också så klart och man kan klippa svampen till önskad form. Målar på lack på svampen och duttar på nageln. Det är ett väldigt smidigt sätt att göra gradienter på naglarna.


Närbild på plattan
Konad är ju ett litet kapitel för sig. För att dra förklaringen helt från början så är det en liten platta i metall där man med laser etsat ut ett mönster som alltså består av fördjupningar i metallen. Man kladdar på ett lack över mönstret, skrapar av överskottet så att det bara är kvar lack i mönstret och inte utanför, och plockar upp lacket med en gummistämpel. Sen trycker man stämpeln mot nageln så att mönstret fastnar. Det finns speciella konad-lack som är gjorda för ändamålet, de är mycket mer pigmenterade och tjockare än vanliga nagellack och går inte att lacka naglarna med eftersom det aldrig torkar då. Men det går att göra konadtryck med andra lack också, bara de är tillräckligt pigmenterade så att det syns. Man får testa sig fram helt enkelt. Ordet konad är egentligen namnet på en tillverkare av sådana plattor och tillhörande lack men nu har hela företeelsen fått det namnet. Det är ungefär som när man (helt felaktigt!) kallar alla mp3-spelare för iPod, bara för att det är ett populärt märke av mp3-spelare. Det finns andra märken på plattor också, en populär är Bundlemonster. Och så görs det piratkopior av Konadplattorna som på bloggarna brukar gå under beteckningen fauxnad och ofta är av rätt kass kvalitet.

Till konad behöver man en platta, något
att skrapa med och en gummistämpel
...och så lack, det här är ett Konad-lack











schaboner
Ett alternativ till konadtryck är schabloner. Precis som vilka schabloner som helst är det ett utskuret hål som man duttar färg i så bilden får formen av hålet. Eftersom alla delar måste sitta ihop med ramen ger det en del begränsningar i motiven men för enklare mönster är det ett väldigt snabbt och enkelt sett att göra manikyren lite roligare.



La en hårnål bredvid så ni ska se hur
smal tejpen är. Den här är ca 0,5mm
Tejp använder samma tanke som schabloner. Man sätter tejp över de bitarna av nageln man inte vill måla på, kladdar lack på resen och tar bort tejpen innan lacket torkat. Bara pilligheten och ens tålamod sätter gränser för vilka mönster man kan göra. Det finns speciell striping-tejp som är supersmal men det går också bra att använda vanlig tejp och klippa lämpliga bitar av den. Man kan också klippa med en mönstersax för roliga effekter. Striping-tejpen är också gjord för att kunna sitta kvar på nageln och lackas över med överlack, så slipper man måla linjerna själv.


ett gäng av alla mina klistermärken
Ett ännu enklare sätt är att sätta klistermärken (nail stickers) på naglarna. Det finns hur många varianter som helst att köpa på små ark. Jag har vad som känns som en miljon sånna ark men jag använder dem ju aldrig, suck.






glitter i burkarna och strass i den
lilla påsen
Löst glitter, rhinestones (strass på svenska), konfetti, pärlor, paljetter, etc. är också enkelt att sätta på naglarna och ger en kul effekt. De kommer i alla tänkbara färger och former. Flera lager överlack krävs dock för de lite tjockare sakerna så att man inte riskerar att fastna i nått, strass-stenarna sticker ju gärna ut en del.







Fjärils-fimo sticks från Vouge Nail Art
Fimo är också som en sorts paljett eller vad man nu ska kalla det, fast tredimensionell och i gummi-plastaktigt material. Den kommer i form av fimo sticks som man själv skär tunna, tunna skivor av och klistrar fast på naglarna. Finns i allt från glada smilysar och fjärilar till frukt och katter. Har inte testat själv, tror jag skulle störa mig på att det sticker ut från naglarna.
Den här bilden är från företaget Vogue Nail Art.

Liknande är små låtsas blommor, frukt eller andra figurer som man kan skulptera fram på nageln i ett sorts akryl-material. Jag är verkligen inte insatt i det här utan tar bara upp det som exempel. Jag kan heller inte hitta någon bra bild på det som jag med gott samvete kan ”sno”. Alla designerna är ju gjorda av någon som med rätta är väldigt stolt över sitt arbete! Ni får den här länken istället som är en Google image sökning så får ni se massa exempel. …Torkade blommor kan man också sätta på naglarna, på tal om blommor.


Länk till Nail Deligts sida med foil
Foil, eller folie på svenska, är också en kul grej som jag tyvärr inte fått tillfälle att testa själv. Det är som ett klistermärke men där klistret kommer separat. Folien består av en rulle med ett tunt, tunt foliematerial med en baksida i plast. Man målar specialklister på nageln, antingen över hela eller i ett mönster, låter det torka så att det bara är klibbigt och sen duttar man folien mot nageln. Då lossnar den glansiga ytan från baksidan och fastnar på nageln. Folien kommer i underbara glittriga färger så det är nog det ultimata nagel-blinget :)
Bilden kommer från e-tailern Nail Delights som säljer massa fina saker. De är baserade i Storbritannien och skickar internationellt så det kanske tål att kikas närmare på.


En av mina marbels
Marbeling verktyget, litet som ni ser
jämfört med hårnålen
Water marbling är också ett sätt att dekorera naglarna men som inte kräver några egentliga verktyg. En mugg vatten, vanlig tejp och en tandpetare är allt som behövs för att börja… och nagellack då också förståss. Vattnet påverkar mycket hur resultatet blir och hur lätt det är att göra marmoreringarna. Jag märkte stor skillnad när jag bytte från kranvatten till flaskvatten (utan kolsyra och smak då så klart). Jag dricker inte flaskvatten utan har det bara till naglarna, min omgivning tycker att jag är knäpp… vilket ju antagligen är befogat. Pojkvännen föreslog att jag skulle köpa destillerat vatten på en bensinstation och det kan jag tänka mig funkar bra också, ju mindre ”saker” det är i vattnet desto bättre. Jag skaffade ett marbling tool för att göra marmoreringarna, i princip en metallpinne med spetsig ände, men det är inte nödvändigt egentligen, en tandpetare funkar lika bra.

Jättebra tutorials för water marbling finns att hitta hos My Simple Little Pleasures Youtube kanal

Jag har ju säkert glömt nått nu… ni får tala om vad. Om det är nått särskilt ni vill se mer av så lämna en kommentar. Ni får berätta vad jag ska börja med om ni vill ha tutorials på något särskilt!

Jag beklagar att det ser ut som jag slängt in bilderna bara, Bloggers hantering av bilder gör sitt bästa för att få mig att slita ut mitt hår i förtvivlan! Efter ett antal timmars fipplande gav jag helt enkelt upp...