fredag 30 september 2011

Milani - HD

Holofredag!

Jag är egentligen av åsikten att man inte behöver mer än ett silverfärgat hololack, för alla ser likadana ut. Jag lägger hellre pengarna på andra färger istället. Så det här köpte jag mest för att ha full kollektion av Milanis hololack eftersom jag hade alla andra redan. Men eftersom det är ett scatterholo och mitt andra silverfärgade hololack är linjärt så är det nog inte så dumt med två trots allt :)



Skirt som sina syskon i 3D-kollektionen, men glittret distraherar lite från VNL. Tre lager på bilderna. Det är bra i övrigt, lättmålat och torkar bra.
Formula: 3
Färg i sin genre: 4

Inköpsställe: Cherry Culture

torsdag 29 september 2011

Misa - The Great Green Whatsit

Det här är såååå snyggt! Jag älskar grönt och jag älskar blått och det här är båda på en gång i toner där det knappt går att avgöra vilket som är vilket, så läckert! Jag var beredd på att The Great Green Whatsit (jobbigt namn att skriva) inte skulle ha så mycket duokrom effekt men det här var över förväntan. Det är en diskret effekt och allt annat än skriktigt men den är ju så vacker! Jag har andra lack som pendlar mellan alla möjliga färger men den här subtila skiftningen har jag saknat och det är verkligen elegant. Det går från mjukt sjögrön till mellanblått när man vinklar naglarna och de små silverglitterpartiklarna gör att det ser nästan magiskt ut.
Känslan det ger är samma som Chanel Peridot tycker jag. De är ju absolut inte lika, men liksom avlägsna släktingar i framtoningen. Peridot går mellan grönt och guld utan att man riktigt fattar hur, och den här går mellan blått och grönt på samma sätt.
Det är ett svart lack i botten på pekfingret och långfingret och det gör marginell skillnad, nyansen mörknar bara ett snäpp.






Formulan är precis som Phazers on Stunning, lättmålad men skir och lite segtorkad. Det är två lager på naglarna med svart lack i botten och tre på de övriga, så man kan spara ett lager på det sättet. Jag tror jag kommer göra det på alla naglar nästa gång eftersom jag inte vill slösa på den här skönheten i onödan :)
Formula: 3
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Head2Toe

onsdag 28 september 2011

Misa - Phazers on stunning

Ni ville se duokromt, så här kommer duokromt! Jag började med det gröna Phazers on stunning (underbart namn!) eftersom grönt alltid är grönt. Basfärgen är ljust olivgrön, typ. Och det duokroma går i grått med en ton av brunt. I flaskan ser det ut att dra åt rött men det dyker inte upp på naglarna, där blir det mest varmgrått. Det är en lite underlig kombination av färger egentligen, men inte så illa. Jag gillar det verkligen. Alla olika färger av grönt gör det väldigt spännande, även om inte den duokroma effekten är den starkaste jag sett.
Förutom det duokroma så är det även små oregelbundna silverglitterpartiklar i. De verkar vara den röda tråden i kollektionen. Jag var lite skeptisk först till om det var en bra idé med silverglitter i ett duokromt lack men när det väl kom på naglarna så blev det inte alls dumt. Det är diskret men ger lacket en extra dimension.
Nån nämnde att det vore kul att se det över svart och det var en strålande idé. Det är ett lager svart lack underst på tummen och pekfingret och det gör att färgerna djupnar lite. Mest det gröna dock, den duokroma effekten syns inte bättre. Det är inte en gigantisk skillnad men ett bra sätt att få färgen att poppa lite mer och slippa måla lika många lager.






Formulan är lättmålad men skir. Det är tre lager på långfingret, ringfingret och lillfingret, medan tummen och pekfingret med svart i botten klarade sig med två. Att torka är uppenbarligen inte det här lackets favoritsysselsättning även om det blev acceptabelt med snabbtorkande överlack. Så som sagt är det nog bra med att svart lack i botten (som förhoppningsvis torkar bättre) som gör att man kan spara in ett lager av Phazers on stunning.
Formula: 3
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Head2Toe

tisdag 27 september 2011

Star Gazer - 307

Var ju bara tvungen att börja med 307 när den nu var anledningen till hela köpet av Star Gazer! Den är lite lik Orly Space Cadet, så får ni en uppfattning om den. Mycket duokromt i rosa och grönaktigt guld. Jag mins Space Cadet som mörkare, men det är mycket möjligt att jag mins fel för det var länge sen jag bar den. Får göra en jämförelse också… Basen är mörkt turkos fast skir och täckningen kommer av de små duokroma partiklarna. Fantastiskt vacker och med en härlig metallisk finish! Ett kap för 2.15 pund!






Det vill inte riktigt täcka och bli jämnt. Jag tror att det är lite glest mellan partiklarna helt enkelt. Det är fyra lager på bilderna och i vissa vinklar kan man se att det inte är helt täckande i kanterna om man tittar noga. Det är dock inget som syns om man bara tittar normalt på naglarna så jag nöjde mig. Det var heller inga problem med att lacka fyra lager eftersom det var underbart lättlackat och torkade bra. Så det tog lika lång tid att lägga på fyra lager av det som två lager av nått annat lack.
Formula: 4
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Glitterstore

måndag 26 september 2011

Längst ner i Helmer: W7 - Envy

Envy är ett mellanmörkt turkost lack med ett och annat litet glitterkorn som fastnat mot glaset på insidan av flaskan. Tack och lov verkar de sitta fast där rätt ordentligt och hamnar inte på naglarna, det hade nog inte sett så lyckat ut med ett korn här och ett där, de är extremt glesa. Kanske var det inte ens meningen att de skulle vara med, kanske var bara tillverkningsmaskinen ostädad från lack-batchen innan… Hur som helst. Den turkosa färgen och det grönturkosa skimret är väldigt snyggt!




Formulan är hopplös. Det är som att lacka med lim, klibbigt och slimigt och tjockt. Det är ett tunt + ett tjockt lager på bilderna och det täcker tack och lov bra för jag ville verkligen inte behöva måla ett lager till. Tyvärr är inte färgen tillräcklig för att det ska komma undan med den här formulan, eftersom sånna här nyanser av turkost förökar sig som kaniner i min Helmer. Jag vet inte hur många jag har. Och jag väljer hellre ett av de andra än att bråka med den här formulan igen! Nä, det får fortsätta att stå övergivet i bottenlådan.
Formula: 3 (tack vare att det täcker på två lager, 2 i övrigt)
Färg i sin genre: 4

söndag 25 september 2011

Matcha prylen - oranga plastörhängen

Jag fortsätter att matcha örhängen, den här gången tingel tangel som rumskamraten hade med sig hem från Barcelona. De är fullständigt gräsliga saker i orange plast men så fort jag såg dem tänkte jag water marble! Och så fick jag passa på att använda min lika gräsliga flaska China Glaze Papaya punsch, så det var ju perfekt :p
Det gula är China Glaze Happy Go Lucky och det röda bara ett random rött jellylack som stod nära till hands. Sen är det två lager China Glaze Fairy Dust över för glitter.



Bra-att-ha prylar

Jag pysslar ju med naglarna i princip konstant. Sitter jag framför TV:n så kan jag inte bara sitta och titta utan måste pilla med nått, lacka naglarna, nailart, frankenlack och så vidare… Allt detta pysslande har gjort att jag skaffat mig diverse saker som är bra att ha, ett gäng prylar som blivit mina bästa vänner. Det här inlägget beskriver dem, helt random utan nått samband… och i ingen särskild ordning, det vore som att välja mellan sina barn ;)

Korrektionspennor – Jag klarar mig verkligen inte utan dem, de är guld värda! Jag har lite olika sorter, gemensamt för dem är att de är tufsiga i spetsen och skitiga av lack. Men eftersom alla utom en sort är oskäligt dyra att köpa så ersätter jag bara den billiga varianten. Korrektionspennor är strålande att ta bort lack som hamnat utanför naglarna med. Dels på fingrarna men också på skrivbordet. Särskilt när man svampar lack hamnar det små droppar överallt och jag kan uppenbarligen inte lära mig att ha ett underlägg under så jag inte får lack överallt… då är det bra med pennorna! Man kan också använda dem för att fixa till nailarten om man målat fel, och liksom sudda bort lacket på nageln innan det torkat.

Dip-in burken – Depends dip-in burk är så simpelt genialisk att det är löjligt. Jag sitter ytterst sällan med fingrarna i burken numera men pennorna och burken är bästa vänner. När pennan blir för smutsig, eller torr, är det bara att doppa den i burken. Målar man nailart med en pensel och ska byta färg, doppa penseln i burken. Har lacket börjat torka och blivit klibbigt på dottingtoolet eller marbling toolet… say it with me! Doppa dem i burken! Ska man göra rent en cabochon från lack för att man inte blev nöjd, stoppa ner den i burken, skaka lite och upp kommer en ren cabochon! Jag doppar allting i burken, den är grym!

Pytteliten pensel – på tal om penslar… en ytte pytte liten pensel behövs när man ska göra nailart på frihand. Naglar är så himla små när man ska göra mönster på dem, så vad man än använder är det som att bre smör på mackan med en machete. Penseln behöver vara mikroskopisk. Jag har en stripingpensel som består av ca 15 strån och den är för tjock ibland.

Tops – eller bommullspinnar, eller q-tips ,eller vad man nu vill kalla dem. Dem kan man doppa i burken! De är utmärkta som substitut för pennorna i situationer som kräver mindre precision. Göra rent kanterna på cabochoner till exempel. Eller så kan man doppa dem i andra saker, nagelbandsremover till exempel.

Pet-sak – Jag vet att man inte ska peta under naglarna, men jag har ett närmast tvångsmässigt behov av att ta bort alla former av smuts och damm som hamnar under naglarna. Då är en smal och platt pet-grej bra, för att i alla fall ta bort dammet med minsta möjliga skada på omgivningen. En trubbig grej kommer inte åt ordentligt och gör att man nästan får bända upp nageln från nagelbädden för att få bort dammet, och det gör nog mer skada än om man vet vad man gör med nått lite vassare, för min del i alla fall.

Nagelolja – Jag oljar in mina naglar i alla fall tre gånger om dagen när jag är hemma, två om jag är borta hela dagen. Det hjälper mina torra naglar och de har verkligen blivit bättre sen jag började olja dem slaviskt. Jag använder olika sorters nagelolja och jag tror det är kvantiteten som gör det snarare än ett visst märke eller sort. Ni kan läsa mer om nageloljor här.

Handcreme – inte bara mina naglar är torra, min hud är det också. Och pillandet med nagellacksremover gör ju inte saken bättre.  Enda fördelen är att jag aldrig har haft problem med acne eller finnar, i övrigt är det eländigt med torr hud, ni som har det vet vad jag pratar om. Jag har 12 olika cremer, lotions och body butters ståendes bredvid mig på skrivbordet (exkluderat ett gäng nagelcremer och kortisonsalva) som jag varierar mellan beroende på hur torr jag är för tillfället. Har ju dem inte bara till händerna utan resen av mig också, annars vore det ju onödigt med så många. Men jag cremar in händerna säkert 20 gånger per dag. Jag använder också ren olja på huden för att lägga ett lock på och ge den en chans att få behålla den lilla fukt den producerar själv.

Glasfil – För en del spelar det ingen roll vilken typ av fil de använder, de har bra kvalitet på naglarna och kan använda vad som. Men för mig är det glasfil som gäller. Mina naglars högsta önskan här i livet är att få flisa sig i kanterna och fastna i kläder, hår och allt annat som man kan föreställa sig. Extra lyckliga blir dem av ett par nylonstrumpbyxor, då är det julafton… #¤&*% naglar! Men glasfilen gör att de flisar sig mindre och stänger igen kanterna så de håller ihop. Jag har alltid en fil med mig i väskan och så fort det flisar sig filar jag bort det, det är enda sättet, annars är nageln av efter tre minuter.

Nagellim – när naglarna får större sprickor som inte går att fila bort är nagellim räddningen. Det är ju så deprimerande att behöva klippa ner alla naglarna bara för att en gått av långt ner. Då kan man i alla fall skjuta upp det en vecka eller så med en lagning. Jag förstärker svaga punkter med nagellim ibland också, för att undvika att det blir sprickor över huvud taget, det funkar väldigt bra. I skrivandets stund är min långfingernagel vid liv enbart på grund av nagellim. Större sprickor kan man behöva förstärka med armering och inte bara lim. Jag har använt tepåsar, det brukar hålla en vecka för mig. Sök efter ”nail tea bag” på YouTube så kommer det upp ett antal tutorials med hur man gör.

Pincetter – pincetter är bra till allt. Rycka loss små fnasiga hudflagor vid nagelbanden, peta under naglarna (försiktigt!), plocka upp glitter och strass, dra loss ett hörn av nagellacket så att resten följer med i ett sjok, plocka upp grejer när man har nymålade naglar och inte kan ta i saker, gräva runt i nagellacksflaskor efter de små kulorna så man kan fiska upp dem och stoppa dem i sina frankenlack där de behövs mycket mer. Allt!

Anti-blödnings-vätska – …och när man har dragit lite för mycket i nagelbanden så börjar det så klart blöda. Jag gör det misstaget hela tiden. Eller klipper bort en liten hudflaga och klipper för långt in. Och sen slutar det inte! Det spelar ingen roll hur länge jag sitter med fingret i en papperstuss, jag kan blöda från nagelbanden i en timme, lätt. Jag tror det är fel på mig… Jag köpte i alla fall nån kemikalie från en av e-tailers’arna som är just för att stoppa blödningar från småsår. Den svider lite men funkar rätt bra. Den har en rolig instruktion på flaskan också, det står att om symptomen inte går över på 7 dagar ska man söka läkare. Ja, om man har ett sår som blöder non stopp i 7 dar så tro sjutton att man ska söka läkare!

Buffingblock – jag gillar att ha mina naglar blanka. Och så stänger det till nagelytan så att den blir lite mer motståndskraftig mot yttre påfrestningar. Så buffingblocks är förbrukningsvara hos mig. Den vita ytan för polering slits ju sönder så lätt och det är den jag använder mest. Och då hjälper det ju inte att de andra sidorna är i perfekt skick. Tur att de är billiga i alla fall, för de överlever oftast inte mer än 3-4 veckor.

Snabbtorkande överlack – nagellacksnördens bästa vän! Vad gjorde vi innan de fanns? Jag mins med fasa hur jag gick runt med händerna i luften och inte kunde ta i nånting i timmar efter jag målat naglarna för att det aldrig ville torka, innan jag visste att det fanns snabbtorkande överlack. Jag gör slut på Seche Vite här som om det vore oljereserven. Har det både under och över och det är bra till allt. (Separat inlägg om varför jag har det som underlack.)

Nagellacks thinner – ytterligare en himla bra pryl när man har fler nagellack än 5. Även om man sköter sina lack perfekt så behöver de spädas en vacker dag. Eller så är de för tjocka i konsistensen redan när de kommer. Himla bra grej att man kan hälla i kemikalier själv. Jag är helt för att göra saker själv, det är roligare så :)

Pipetter – är käckt när man håller på med hemma-kemi. Thinner, remover, olja, det är mycket man kan flytta och dosera med en pipett. Jag gör rent små nagellacksflaskor när de tar slut och har dem till frankenlack och då är det bra att ha en pipett och fylla över remover till lackflaskan, skaka lite och så är den ren och redo för nästa innevånare.

Tejp – kan man göra mycket med. Från roliga mönster med nailart till att undvika att få lack över hela sig. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan göra för mönster med tejp. Och när man gör water marbels så är det väldigt praktiskt att tejpa runt nageln så man inte får nagellack över hela fingret. Sen klipper man bara upp tejpen och drar av den, väldigt smidigt.


Det var ett gäng bra-att-ha prylar det… Vad har ni för saker som ni inte klarar er utan? Eller som ni använder på ett okonventionellt sätt till naglarna fast det inte alls var tänkt att ha till naglar?

lördag 24 september 2011

Matcha prylen - runda örhängen i svart och silver

De här örhängena hittade jag på rumskamraten, hon har i sin tur fått dem i present. Himla snygga tycker jag så jag kanske lånar dem nån gång, men till dess får de överföras på mina naglar. Det är bara nagellack den här gången, ingen akrylfärg alls för en gång skull! I botten är det ett lager China Glaze Liquid Leather, sen topplack och efter det ett lager matt topplack. Man bruka alltid lägga vanligt topplack under det matta för att det ska hålla bättre. Plus att jag behövde den snabbtorkande effekten, orka vänta på att det ska torka själv… Sen har jag målat mönstret med det silverfärgade Graphite från W7 med en pyttepensel.
Egentligen skulle jag vilja ha ett silverfärgat lack som ser ut precis som blank metall. Foillack ser ju bara glittrigt ut och Graphite är egentligen för matt. Får leta efter ett annat silverfärgat lack när jag får chansen…



fredag 23 september 2011

Nubar - Jewel

Skimmerskuggan-Kerstin har startat holo-fredag och jag hänger på med ett arkivinlägg. Ingen sol här att fota holo i tyvärr, då är det tur att man har på lager.
Jewel ingår i Prisms kollektionen, en kollektion med scatter-holos med varierande grad av holo-effekt. Jewel är nått så ovanligt som ett brunt hololack. Det är en ljus brun-beige-champagne nyans som är väldigt smickrande i sig själv. Holo-effekten är inte jätteframträdande i alla ljus men basfärgen på lacket är så fin att det inte gör så mycket. Det är ett klassiskt lack på något sätt, trots det lite galna holo-glittret. Jag misstänker dock att det går att få ungefär samma effekt med ett vanligt lack och sedan ett glittrigt överlack i stil med China Glaze Fairy dust.  
Skugga

Sol

Sol, ur fokus för att visa glittret

Formulan är inget att anmärka på, lite skirt bara. Det var lättmålat och täcker bra på tre till fyra lager. Det drar inte med sig de undre lagren så som en del holo-lack kan göra. Det har ganska stora glitterpartiklar jämfört med en del andra holo-lack, även i samma kollektion, så det blir lite grann knottrigt och kräver ett överlack. Jag tycker på det hela taget att det är ett toppenlack och gillar det trots den udda färgen, eller kanske snarare på grund av den udda färgen.
Formula: 3
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Nail de Royale

torsdag 22 september 2011

KleanColor - Chunky Holo Scarlet

Mins ni att jag visade upp Chunky Holo Scarlet och inte visste riktigt vad jag tyckte om det? Nu har jag i alla fall testat det igen och den här gången tog jag det säkra före det osäkra och la det över ett rött lack, Zoya Kym. Det är så mycket färg i basen på Scarlet så det är svårt att matcha det bra med ett lack under men det här blev inte så dumt. Det ändrade nyansen lite grann men la mest till glittret, som blev rätt diskret bland allt det röda. Så nu har jag bestämt mig för att jag tycker rätt bra om Scarlet, det behöver bara rätt sällskap.



Nu mins jag inte om det var ett eller två lager av Scarlet, eftersom jag inte skrev inlägget samtidigt som jag målade med det. Det är galet hur snabbt man glömmer sånt där…
Formula: 3
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: BeautyJoint

onsdag 21 september 2011

Matcha prylen - dokumentsamlare med grafiskt mönster

Dagens matchning är en dokumentsamlare i papp från Ikea. De byter motiv på sina dokumentsamlare hela tiden och den här är flera år gammal så den finns inte kvar i sortimentet. Men det är ett trevligt grafiskt motiv och matchar bra i köket där vi har rött som accentfärg.

Det är ett svart cremelack i botten och sen är cirklarna gjorda med vit och röd akrylfärg. Jag gjorde ett försök med enbart nagellack först men det blev så katastrofalt att det åkte av igen utan att bli fotat. Tror det var mitt val av rött lack som ställde till det, det var alldeles för skirt för att fungera. Men med akryl blev det bättre, krävde inte lika många lager av det röda på den svarta basen.


tisdag 20 september 2011

Paket som kommer bort, en liten dos konsumentupplysning

Det har varit mycket prat det sista om paket som inte kommit fram. Det har gnagt i bakhuvudet att jag borde veta mer om det här så nu tog jag mig samman och försökte få mina misstankar bekräftade. Jag hittade följande på Konsument Europas webbplats, de är en liten gren av Konsumentverket kan man säga. De sysslar visserligen bara med köp och saker som sker inom EU men svaret nedan gäller oavsett land, det är inte specifikt för EU bara för att frågan gäller inom EU.
Fråga:
Jag har beställt en vara av ett företag inom EU och har betalat i förskott för flera veckor sedan. Ingenting har kommit och säljaren går inte att nå – vad ska jag göra?
Svar:
Får du inte varan inom avtalat leveranstid får du häva köpet och kräva tillbaka det du har betalt till säljaren. Gör en skriftlig reklamation till säljaren och spara en kopia på den.
Har du betalat med ett kreditkort, kan du även vända dig till kreditgivande bank för att kräva tillbaka det du har betalt till säljaren. Enligt konsumentkreditlagen har du samma rättigheter gentemot kreditgivaren som gentemot säljaren. Du måste visa banken att du har hävt köpet. Visa upp en kopia på ditt reklamationsbrev.

Det är dock en mycket viktig sak som man ska lägga märket till i svaret: det står att ”Har du betalat med ett kreditkort…” Detta gäller enbart om man köpt varan med ett kreditkort! Det är inte samma regler om man använder ett betalkort, alltså där pengarna dras med en gång. Då är de borta, precis som kontanter.
Nu kan ju inte alla få ett kreditkort (jag till exempel, eftersom min studentinkomst är för låg) men kan man välja är det alltså mycket säkrare att handla på nätet med kreditkort än med betalkort! Och det spelar självklart ingen roll om man har använt PayPal på mitten av betalningen, det är fortfarande kortet som har utnyttjats.
Har man använt PayPal så har de också en form av säkerhet där man kan klaga på att varan man betalt inte kommit fram eller varit fel på något sätt. Om man får igenom sitt krav så betalar PayPal tillbaka pengarna till en. Länk till PayPals info om detta
Har man inte använt ett kreditkort, och inte använt PayPal, och inte försäkrat paketet, så finns det tyvärr inte så mycket mer att göra. Om inte säljaren vill idka välgörenhet och skicka varorna en gång till så är paketet bara borta och man har slängt pengarna i sjön. Och det är jättetråkigt, men tyvärr nått man får räkna med som en möjlighet när man köper varor från USA och väljer billigaste fraktalternativet som erbjuds. Det är helt andra regler och en annan säkerhet om man handlar inom Sverige tack vare vår konsumentköplag, men i övrigt är det en djungel där ute...

Jag är verkligen inte fullt insatt i den här problematiken och har inte så mycket mer koll än vad som står här. Men förhoppningsvis har det kanske gett någon nått tips om hur ni kan gå vidare. Om inte annat så ring banken och fråga, eller kommunens konsumentupplysning, som kanske kan ge bättre kontaktuppgifter om de själva inte kan svara, eller maila PayPal. Har man lite tur så ska det i alla fall inte vara omöjligt att få tillbaka sina pengar!

måndag 19 september 2011

Köpstoppet är äntligen hävt!

Tydligen hade jag och CSN inte riktigt samma uppfattning av vad som krävdes för att jag skulle börja få ut mitt studiemedel för den här terminen. Jag trodde att ex-jobbet skulle behöva bli registrerat som klart först, men det räckte uppenbarligen med omtentan som jag klarade i slutet av augusti. För plötsligt damp det in en inkomst på mitt ekande konto, där det inte huserat så mycket mer än sånna där torra, runda buskar som blåser runt i gamla westenfilmer ni vet. Och vad gör den inbitna nagelnörden för att fira? Köper nagellack så klart! Så nu är det på väg ett gäng nya KleanColor och några Milani hem till mig! :D

Nfu-Oh - 58

Det här lacket var verkligen inte vad jag hade väntat mig! Jag föreställde mig oranga och gröna flakes, riktigt höstiga färger, i en orange/röd/guld-färgad jelly bas. Men det här, uuuh! Basen är brun… förlåt, men det finns inget annat sätt att säga det: bajsbrun. Och flakesen syns det inte mycket av, bara flashar i orange i vissa vinklar, men kanske hade de varit mer synliga i full sol, här är regn idag.
Jag hävdar fortfarande att flaksen är perfekt höstfärgade (det var därför jag sparade lacket tills nu, när det är lite mer höst) men basen förstör allting. Jag la det uppe på ett underklädeslack eftersom det inte täcker för sig självt, men det är trots tre lager fortfarande flammigt (vilket tyvärr bara bidrar till det allmänna intrycket beskrivet ovan). Kanske om man lägger det på ett knallorange lack, och i bara ett lager, att det kan bli en bra kombination. Men för sig själv så här, blääää!
Och det är mycket snyggare på bilderna än det är i verkligheten, kameran lyckades fånga flakes som inte syns!



Formulan är som alla andra flakelack med jellybas av Nfu-Oh, inget att tillägga där, och inget betyg på det.
Färg i sin genre: 1
Inköpsställe: Nailmail

söndag 18 september 2011

Chanel - Peridot

Min lycka är fullständig! Köpstoppet har ju effektivt hindrat mig från att skaffa nya lack sen i juni och jag trodde att jag skulle missa den här skönheten. Men i fredags kom världens bästaste rumskamrat hem från Barcelona med Peridot i present åt mig! Ni kan tro att jag blev glad :D Hon brukar ta med sig nagellack hem åt mig när hon är ute och reser, men det har var helt klart bäst hittills, vilken fullträff!
Ni har ju säkert hunnit se Peridot flera gånger förut nu, jag är ju lite sist på bollen igen. Fast den här gången är jag glad att jag fick en boll över huvud taget så jag struntar i det och spammar er med bilder i alla fall! Och jag tror den tål att ses igen :)






Det är inte bara snyggt, det har bra formula med! Lättmålat och täcker utmärkt på två lager. Vilket är bra för man vill ju inte slösa på det :)
Formula: 5
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Present / fysisk affär