måndag 31 oktober 2011

Nailart med rymdtema

Jag har sett flera fantastiskt fina så kallade galaxy nails på bloggar det sista, alltså nailart inspirerad av rymden. Till slut föll jag till föga och var tvungen att testa själv, är ganska nöjd med första försöket men som vanligt finns det alltid detaljer som kan förbättras :) Här är det i alla fall.




Svart cremelack i botten, akrylfärg för färgerna (för att jag var lat, nagellack hade gått lika bra) och sen diverse glitter duttat på.
Kommer absolut fortsätta att experimentera med olika galaxy nails designer framöver, jag gillar verkligen konceptet. Tror att det kan göra sig bra på en cabochon med :)

söndag 30 oktober 2011

Matcha prylen - reflex

När jag ändå hade China Glaze OMG på naglarna passade jag på att göra en matcha-prylen-manikyr av det. Jag grävde fram den här skumma grejen ur en låda. Jag har fått den från universitetet, den blev över i ett projekt, hamnade i lost-and-found-lådan och jag tyckte den var lite kul så jag tog hem den. Det är en bit självhäftande reflextejp med ett fyrkantsmönster på. Den användes för att en liten självgående robot skulle skicka ut ljus och kunna orientera sig när det studsade tillbaka. Utöver det är den väldigt svår att fota :p


På naglarna är det förutom hololack även vit akrylfärg som jag målade på frihand. Det bästa hade ju varit ett konadtryck i det mönstret men det har jag inte, så det fick bli pensel. Det matchar grymt bra, om jag får säga det själv :)




lördag 29 oktober 2011

Ozotic - 530

Nu när jag lagt en beställning på nya Ozotic i veckan så det passar det ju bra att posta ett inlägg om ett av de gamla :) Det här är 530, ett duokromt glitterlack. Det är glitter i en klar bas och det är glittren som är duokroma, övervägande guld och röda toner men det flashar till i lila och blått i vissa vinklar. Här är det två lager över svart. Fler lager hade säkert varit bättre men jag ville inte bygga på för tjockt med lack på naglarna, jag gillar inte när det ser tjockt ut. Och så torkar det långsamt nog som det är. Att försöka få det opakt på egen hand är nog inte en bra idé.





Det finns två syskonlack till det här, det ena finns det ett inlägg om som ligger och dräller med 40 andra inlägg i arkivet… borde tömma det nån gång! Men jag ska ta om fotona till det… De är fina och roliga alla tre men inte riktigt vad jag tänkte mig när jag köpte dem.
Formula: 3
Färg i sin genre: 3 (vilken genre det nu är…)
Inköpsställe: PicturePolish

Sammanfattning: Misa - Surreal Escape

Och så var det sammanfattningsdags för Misa’s Surreal Escape kollektion. Det är en av de mest underligt sammansatta kollektioner jag sett på länge! Tre grå lack och tre duokroma, vem kom på den kombinationen? Känns mer som Misa hade planer på två kollektioner, en i grått och en med duokroma, men sen blev det inte av att de slutförde nån av dem så de slog ihop dem istället.
Jag ifrågasätter verkligen meningen med att ha två grå lack som är så lika varandra som Grey Matters och Spaced Out är, det är bara den varma respektive kalla tonen i dem som skiljer. Om man inte fanatiskt samlar på grå lack eller vill ha hela kollektionen, så behöver man inte båda två.
De duokroma är fina och de små silverpartiklarna ger dem det där lilla extra. Dock är de så skira att man i princip måste layera dem över nått annat, annars lär man bli tokig på alla lager. Den duokroma effekten är inte jättestark så är det det man är ute efter bör man se sig om efter andra, men det är trevliga lack för det de är. Jag blev kär i The Great Green Whatsit men de andra lämnade lite mer att önska.
The Great Green Whatsit blev helt klart min favorit i kollektionen! Sen är det ett rätt stort glapp ner till Beyond Infinity på andra plats, men har man Zoya Marina kan man som sagt hoppa över den… Resten blev mest en gröt av skirhet, brist på förmåga att torka och mellangrått. Mitt utlåtande blir att det här är en kollektion man kan plocka russinen ur kakan ur, man behöver inte hela. Inte för att jag ångrar att jag köpte den, för det är trevligt att ha alla lacken, men den där lyckan man kan känna över en fantastisk kollektion uteblir.

I ingen ordning…
Spaced out

Grey Matters


 


Vilken är favoriten för er? Har det blivit några inköp?

fredag 28 oktober 2011

China Glaze - OMG

Holofredag! Och en väldigt grå och tråkig sådan utanför fönstret… tur att jag har ljusboxen, så det blev holografiska holobilder i alla fall. Sen underlättar det ju att OMG är superholografiskt också. Jag fick hem det här lacket i veckan, från Sarah på Owls & Polish. Av nån outgrundlig anledning sålde hon det på sin bloppis och jag kunde lägga vantarna på det! Tack så mycket Sarah :) Det är nummer fyra i OMG-kollektionen som jag skaffar, bara 8 kvar :p
Underbart fantastiskt vackert, det finns inte så mycket mer att säga om det, så jag spammar er med bilder istället!







Tre eller fyra lager på bilderna, jobbig formula som lämnar kala fläckar, trots att jag har överlack underst. Orkade inte plocka fram Aqua Base… Men vem bryr sig om formulan när det ser ut så här?
Formula: 2
Färg i sin genre: 5

Konadtest av Color Club's Foiled lack

Annie ville se ett konadtest av Color Club’s Foiled kollektion också, så det kommer här! Ni har fattat grejen nu va, att om ni önskar nått så fixar jag det? :) …Inom rimliga gränser då ;)
Foiled-lacken var riktigt trevliga att konad’a med, de små fjompiga blommorna höll ihop och fastnade på nageln som de skulle. De täcker bra på vitt och helt okej över svart. Den snygga finishen blir bra även i så tunna lager som konadstämpling ger. Sen är ju lacken i milda färger så det blir ju inte direkt neon av dem i konadform, men de gör sig själva rättvisa så att säga. Jag är långt ifrån en expert på konad, har inte sysslat vidare mycket med det, water marble och akrylfärg är mer min grej. Men jag tycker att de här lacken gav ett bra testresultat.




Sex lack, fem naglar, you do the math… så två lack fick dela på långfingernageln.

Vill ni se lacken för sig själva finns det en sammanfattning här.

torsdag 27 oktober 2011

Konadtest av L.A. Girl's Disco Brites

Saga frågade om det gick att göra konadstämplar av L.A. Girl Disco Brites lacken. Jag hade inte testat så det blev ju ett strålande tillfälle att göra det. Tyvärr blir svaret på frågan inte så positivt. Disco Brites lacken är för mycket åt jelly-hållet, för tunna för att stämpla med. På vitt blir det gulliga pastellfärger, på svart blir det osynligt. Så vill man bara stämpla över vitt är det fritt fram, annars skulle jag nog hoppa över Disco Brites för just syftet med konad. Utöver det är det dock trevliga lack!


 

Nu har jag slarvat kolossalt och inte brytt mig hur mönstret - en liten
blomma - hamnade, om den blev hel, eller om plattan var ren mellan
stämplingarna, men ni fattar konceptet

Lacken jag testat är: Hustle, Groovy, Disco Fever, Psychedelic, Turntable, Can U dig it, Deejay & Platforms.

Jag tycker sånt här är intressant, vad man kan göra med olika lack och vilka som passar till vad, så jag ska testa vidare med andra också. Men jag ville få ut det här inlägget så snabbt som möjligt, så det kommer separat :)

Misa - Spaced Out

Färgen på Spaced Out är väl egentligen så tråkig som det bara blir. Grått med en touch av beige, varmgrå, cementgrå. Extremt oinspirerande. Men jag gillar den ändå, det är en trevlig färg att ha på naglarna, mjuk och varm och neutral. Mindre edgy än det kallare gråa Grey Matters, om man nu kan kalla ett grått lack edgy, men ni förstår hur jag menar. Det här är mindre synligt och utstickande eftersom det är varmtonat och smälter in bättre mot huden. Skimret och spräckligheten är det som gör att jag gillar det, hade det varit ett cremelack så hade det varit världens sömnpiller!




Formulan är precis som i de grå syskonlacken, lite rinnig men trevlig i övrigt. Det är tre lager på bilderna men två hade kanske funkat med.
Formula: 4
Färg i sin genre: 3

Inköpsställe: Head2Toe

onsdag 26 oktober 2011

KleanColor - Neon Pink

Nu har Mrs Data hjärntvättat mig med rosa lack i en hel månad, så idag blir det rosa, eftersom Rosa Bandet galan är ikväll. Och ska det vara så ska det vara ordentligt! Neon Pink är väldigt rosa, men en touch åt det orangea hållet i varm ljus. Det är ett riktigt neonlack så det torkar lite matt, och är inte helt enkelt att fota.
Gillar man rosa neonlack så är det här toppen. Det är verkligen överstryknings-penne-rosa. Min högst personliga åsikt är dock att den här färgen är vidrig, jag får rysningar av att titta ner på mina naglar. Jag köpte det för att ha det till water marble men det vill inte vara med på det, så nu vete’ sjutton vad jag ska ha det till. Om jag ska gå på maskerad och klä ut mig till 80-talet kanske, annars lär jag inte ta i det här med tång :p





Eftersom det är lite matt så är det lite besvärligt att få det jämnt, men det är absolut inte det värsta jag stött på. Tre lager gav bra resultat. Torkar snabbt, som matta lack gör.
Formula: 3
Färg i sin genre: 5 (det är riktigt bra på att vara ett neonlack, sen är det ju inte lackets fel att jag inte gillar rosa)
Inköpsställe: BeautyJoint

L.A. Girl - Funkadelic

Jag fullständigt älskar den här färgen! Jag har alltid varit svag för turkos men det här är perfekt! En halvmörk petrol, mest blått men med en droppe grönt och en halv droppe svart för den där mättade och lite dämpade tonen men utan att för den skull bli dammig eller grå. Ååå, den är så snygg!
Tyvärr blev min kamera lite smått överväldigad och ville göra färgen mer blå än den är, så de här bilderna är färgkorrigerande.




Formulan är toppen med. Det är ju ett cremelack och som ett sådant appliceras det helst i flödiga lager. Det här är två. Lätt att lacka med och inga problem med torktid. Blir högblankt även utan överlack. Mmmm
Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Cherry Culture

tisdag 25 oktober 2011

L.A. Girl - Hustle

Det här lacket fick den ovanliga äran att vara full manikyr. Måste erkänna att jag sällan målar min högra hand längre, det känns som om det är bättre att ha en hand omålad än olika lack på händerna, så den får vara utan. Varför just det här lacket hamnade på båda händerna vet jag inte, det stod närmast kanske.
Hur som helst, Hustle har ni sett tidigare i nailart manikyrer för det är trevligt att marbla med, men här är det för sig själv. Det har en djup lila färg. Strikt sett är det blålila men det är mycket rött i också. Det är absolut ingen unik färg i sig, men jag har ingen annan liknande lila i creme-finish och den här var billig…




Formulan är sådär mitt emellan creme och jelly, jag har väldigt svårt att definiera den typen av formula. Det är liksom lite slimigt att måla med men det täcker bättre än ett jelly-lack vanligtvis gör. Det är tre lager på bilderna, det sista ganska flödigt, för att det skulle bli helt jämnt. Och eftersom det är en full manikyr är det överlack på bilderna för en gång skull, det har jag ju aldrig annars.
Formula: 3
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Cherry Culture

måndag 24 oktober 2011

KleanColor - Ocean Wave

Lång dag idag så dagens inlägg kommer lite sent...

Av någon outgrundlig anledning heter den här Ocean Wave och inte Metallic Blue. Det är precis som de andra metallic-lacket som KleanColor gör. Samma metallic-finish, samma täckande formula. Nån måste ha slagit i huvudet när de namngav det här.
Färgen är ljusblå rätt upp och ner, och har som sagt små silvriga metallic-glitterpartiklar i sig. En trevlig färg men väldigt kall, så alla lär inte passa i den. Jag är egentligen för blek för att den ska passa mig, men det bryr jag mig inte så mycket om.




Formulan är lättmålad och täckande. Om man inte slarvar så kan man få det att bli bra på ett lager, det gjorde inte jag så det är två lager på bilderna
Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: BeautyJoint