söndag 29 april 2012

Gästnaglar: Kitty visar Dolish Polish - Pegasus Wings

Själv hinner jag inte vara med på Nailart söndag idag, men Kitty får vara det i mitt ställe :) Två lack på naglarna är ju allt som krävs och det är det här.

____________________________________________________________________________________
Lika bra jag går ut hårt med första lacket i Dollish Polish Mythical Creatures collection. Vi tar av med hjälp av Pegasus Wings! En underbar mix av lila lavendel glitterdrömmmar som påminner mig om syrenblommorna som kommer slå ut om bara en kort stund :)


Jag har en förkärlek att använda denna typ av glitter som layering over något ton-i-ton (om inte svart funkar bäst) Ovan ser ni Pegasus Wings över Zoya Tru på alla fingrar utom ringfinger där det lite mörkare Zoya Mimi ligger under. När jag ser dom såhär så föredrar jag den mörkare, det blir lite mera stuns i glittret då. Det går förmodligen att ha detta lack i några lager ensamt, men jag gillar inte speciellt när man ser nageln under. Personlig preferens bara.




Att applicera är lätt och smidigt med denna formula. Glittret sprider sig fint utan att man behöver dutta särskilt mycket. Möjligtvis saknar jag de större hexagonerna, man får veva runt i flaskan för att fånga upp dessa. Iom att jag har mini kollektionen och inga större flaskor vet jag inte om Dollish Polish brukar ha kulor i sina flaskor. Det skulle kanske behövas här för att få bättre spridning av glittret i flaskan inför applicering.


Köpt som del av Mythical Creatures collection på Etsy.
___________________________________________________________________________________

Det här var ett glitterlack som till och med jag tyckte om :) Jag gillade verkligen att glittret var lite prismatiskt också, och fint med ton i ton.

lördag 28 april 2012

Zoya - Rory

Nej, det här var inte alls min grej, ljust barbierosa, huuu. Rory har en kall rosa ton, snäppet bättre än varmtonat. Och metallic-finishen räddar det lite. Men färgen är fortfarande otrevlig i mina ögon. I flaskan tyckte jag först att den drog lite mot lila, men det gick över på naglarna. Gillar man rosa så kanske det här är toppen, men för min del har jag redan för många sånna här lack i samlingen... två, vilket är två för mycket :p





Formulan är det i alla fall inget fel på, två lager och väldigt lättmålat.

Formula: 5
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: eBay

fredag 27 april 2012

Ludurana - Supremo

Jag önskar jag kunde förmedla till er hur fruktansvärt det här lacket stinker! Inte så mycket nagellackslukt men det är parfymerat med nån gräslig lukt som jag bara inte klarar av. Tvål hos nån gammal tant, eller rengöringsmedel på en offentlig toalett... typ. Jag blir lite illamående av det om jag ska vara ärlig. Bläää!


Det är väldigt vackert dock, och ordentligt holografiskt så det passar denna Holofredag. Tydliga regnbågar även i indirekt ljus. Basfärgen är en trevlig lavendellila med blå toner, ljus men inte blek. Så länge jag kan undvika dofterna så gillar jag verkligen att ha det här på naglarna!








Formulan och tunn och lite rinnig och skir. Kanske skulle vinna på att lufta lacket lite. Tre lager är det ni tittar på. Jag har har inget betyg som jag kan dra ner på grund av stanken men jag hade gärna gjort avdrag för det om jag kunnat...

Formula: 3
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: llarowe 

torsdag 26 april 2012

Zoya - Kimber

Vi har ju Zoya lack kvar att gå igenom! På naglar som inte finns längre visserligen, men men :p

Jag känner mig rätt så kluven för Kimber... Å ena sidan är den här färgen absolut inte jag, jag har inte knalligt rosa och jag får lite "blond bimbo" känsla (fast jag inte är blond och jag mycket väl vet att nagellacket naturligtvis inte säger nått hur man är som person), det ger en stereotyp bild i huvudet. Å andra sidan är den knalliga färgen så glad och härlig och somrig. Jag kan se den framför mig på ett par solbrända modellhänder i en bikinireklam och till det är den ju helt perfekt. Så jag väljer att tycka att den är läcker ändå, fast den inte är jag :)

Metallic finishen ser jag inte mycket av i den här, snarare ger det lite djup åt lacket och ett fint guldigt skimmer.





Lite rinnigare tunnare den här gången, så det fick bli tre lager för att bli av med VNL. Fortfarande lättmålad dock.

Formula: 4
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: eBay

onsdag 25 april 2012

Tack!

Tack så jättemycket allihop som gratulerat mig till jobbet! Det blev så många kommentarer så det går inte att svara på allihop, jag blev lite smått överväldigad :D Tusen tack!

Jag lär inte få tag på råvaror till frankenlack än på ett tag tyvärr så jag får hoppa över det just nu. Det får bli en sådan giveaway en annan gång :) Jag lutar åt en forward'ad beställning men fortsätt gärna att ge mig feedback, det ska ju vara nått som ni tycker är en bra idé med :) Ska se till att komma på nått bra till helgen tänker jag.

torsdag 19 april 2012

Dålig bloggare...

Noll energi just nu, dragit på mig en förkylning och brutit en fotohandsnagel... återkommer inom en snar framtid!

tisdag 17 april 2012

Zoya - Meg

Ååh vad jag är helt kär i Surf-kollektionen! Det ena underbara lacket efter det andra! Meg är inte sämre, ett kallt och gnistrande ljusgrönt metallic lack. Funkar perfekt både vår och sommar. Enda invändningen skulle väl vara att det tenderar att bli en liten aning penseldrag i det, inte så det stör mig, men de är där. Annars är det perfekt! Jag är ju väldigt svag för ljusgröna nagellack och har redan horder av dem, men det här sticker ändå ut i min samling som lite extra läckert.





Formulan är underbart lättmålad och täckter perfekt på två lager. Jag älskar verkligen Zoyas lack, det är sån underbar konsekvent kvalitet på dem.

Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: eBay

lördag 14 april 2012

Jämförelse mellan Zoya - Carly, Valerie och Rococo A-go-go

Nail Polish Junkie ville se en jämförelse mellan Zoya Valerie och Carly. Och det är klart jag fixar det! Carly är ljusare och mer åt det rosa hållet. Man kan absolut motivera att ha båda i sin samling, de är rätt ordentligt olika.



...Och sen försökte Helga tappert inbilla sig att Carly skulle vara lik Orly's Rococo A-go-go. Men icke! Rococo A-go-go är snarare lik Valerie
(har inte gjort en jämförelse mellan dem tyvärr men ni kan hitta en jämförelse mellan Rococo och Zoya Jem, som ju ser nästan likadan ut som Valerie, här hos The PolishAholic)



Alla Ebalay's duokroma effektlack från KKCenterHK + en varning

Ebalay lacken har börjat dyka upp på bloggarna det sista, både Nailtastic och Sminkan har visat några. Det är ett Nederländskt märke men vi har köpt dem av KKCenterHK i Hong Kong. Problemet är att KKCenterHK har haft en hel del bekymmer med att ge oss vad vi beställt! Nailtastic och Kitty har rapporterat om orderbekräftelser som varit helt tomma och Kitty fick också helt fel lack när hon beställde. Mitt paket, som jag visade när det kom, var så dåligt packat att det var ett under att flaskorna låg kvar i det. Men det värsta är nog att numren på flaskorna och på hemsidan har inte stämt eftersom de varit felmärkta, enligt KKCenterHK's egen utsago. De säger sig ha rättat till problemet men jag vet inte om jag vågar lita på det, och fram för allt vet vi fortfarande inte vilket nummer som stämmer eftersom de inte talat om ifall det är flaskorna eller deras hemsida/hyllkant på lagret som blivit fel!

Jag visar upp lacken här med de nummer som står i botten av flaskorna, och vad de heter på hemsidan. Men vilket som är det "rätta" namnet och vilket lack man faktiskt får om man beställer nu efter att de har blivit medvetna om problemet, det går tyvärr inte att säga. Namnen står "Flaska / Hemsida" och ni får två bilder av vardera lack, den första med ett lager och den andra med två lager, över svart.




001 / A01 Rosa med lila ton och mycket guld-persika glitter. Gillar det riktigt mycket fast det är rosa, kanske är det egentligen lila och att det är därför jag gillar det.






002 / A02 Duokromt i blått, blålila och rödlila. Andra lagret gör att det rosa kommer fram mycket tydligare medan jag med bara ett lager inbillade mig att jag såg blågrönt i vissa vinklar. Riktigt trevligt och snyggt lack.






003 / A03 Mest grönt glitter, men i alla fall i lite olika toner från mörkt åt det blå hållet till ljusgrönt som drar åt guld, fint! Det här tyckte jag verkligen vann på ett andra lager.






004 / A04 Rödlila, blålila och rosa som drar åt persika i vissa vinklar.






005 / A09 Felmärkt! Ser man på, ett lack som ser likadant ut på naglarna som det gör i flaskan! Duokromt i rödlila och koppar och drar lite åt brons, läckert.






006 / A08 Felmärkt! Mörkgrönt med duokrom effekt i rödlila och en aning grönblått, riktigt snygg kombination. Det här gillade jag verkligen!






007 / A07 Blått med duokromt i blålila och rödlila... vänta, har vi inte sett det här redan? Nä okej, den här är mer blå... Jaja, blått är aldrig fel :) Snyggare än 002 om man måste välja... tycker jag som gillar blått iaf.






008 / A06 Felmärkt! Det här är en av stjärnorna i kollektionen, verkligen en spännande kombination av färger. Mycket guld och grönt och sen rosatonad koppar på det, coolt :)






009 / A05 Felmärkt! Lilarosa glitter... fint men kanske inte min favorit.






011 / A11 Ingen nummer 10 alltså, vet inte om den finns alls, men den finns inte hos KKCenterHK. Blått med duokromt i blålila och rödlila... den här gången har vi verkligen sett det redan! Väääldigt lik 007, lite blåare och lite ljusare bara... lite!






012 / A12 Blått med duokromt i blålila och rödlila... nu även med grönt! Riktigt snyggt och en av mina favoriter!


Formulan är likadan på allihop, och som den brukar vara på effektlack. Helt okej täckningsgrad efter ett lager och riktigt bra efter två. Penseln var det inget fel på heller. På plussidan kan också nämnas att flaskorna är fyllda ändå upp i halsen, betydligt mer än vad flaskor med nagellack brukar vara. Så trots att jag swatchat allihop nu så är flaskorna fortfarande mer än fulla :)


Felmärkningen har alltså drabbat lacken med nummer 5, 6, 8 och 9. 005 har bytt namn med 009 och 006 har bytt namn med 008. Sen vilket som är rätt är ett mysterium. Om ni beställer och är helt inställda på ett visst av de lacken så gör ni alltså bäst i att gardera er och beställa båda varianterna. Eller maila och fråga vilket som är rätt innan. Men innan ni beställer bör ni läsa vidare...

Som jag skrev i början drabbades Kitty av de felmärkta flaskorna och dessutom fel antal av saker och ting. Inte mycket blev rätt alls. Och alla företag kan göra fel ibland men då får man ju fixa felet också! Det vill KKCenterHK inte göra. De tyckte (på extremt dålig engelska) att Kitty ska betala frakten för de flaskorna hon inte fick från början och dessutom frakten för att skicka tillbaka de felaktiga flaskorna till Hong Kong. Och i deras värld är det helt okej för det står i deras policy att så är det. Och visst, vi är bortskämda med vår konsumentköplag i Sverige, utomlands kan man ha vilken policy man vill. Men nån stans går väl gränsen för normalt hyfs! Har man nått intresse av att behålla sina kunder så skriver man inte in sånna dumheter i sin policy! Särskilt inte när man riskerar att kunderna man behandlar illa bloggar om det och sprider det vidare...

Efter mycket tjat fick Kitty dem att ge med sig om frakten åt ena hållet men de håller fast vid att hon ska betala frakten för flaskorna tillbaka till Hong Kong. Inte okej nån stans att hon får betala för att de har klantat sig. Tycker de att Ebalay har gjort fel och märkt flaskorna fel så får de ta det med dem då, men deras kunder ska iaf inte bli drabbade. Så om ni inte verkligen måste ha de här lacken så skulle jag avråda från att köpa från KKCenterHK. Eller bara göra det om in är beredda att nöja er med vad det än är ni får i paketet. Uppenbarligen har de inte en inställning och en kundservice som man vill befatta sig med. Riktigt synd, för flera av dem är väldigt fina och roliga lack som är värda att ha :/

Zoya - Carly

Det finns mååånga mörkare rödlila skimriga lack i världen, såpass många att man kanske kan tycka att det inte behövs fler... Men se där har man fel i så fall ;D För det här är underbart! Det är lite ljusare än övriga rödlila Zoyalack i min samling så jag tyckte nog ändå att det var motiverat att skaffa det. Färgen är magisk och finishen supersnygg med metallic effekten, det sprakar om det.





Formulan är ren perfektion. Ett lager och det lackar i princip sig själv.

Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: eBay

fredag 13 april 2012

Glitter Gal - Marine Blue

Holofredag med, det hann jag nästan glömma (eftersom jag vaknade och trodde att det var lördag ända till brevbäraren kom och det uppenbarligen inte var helg). Tur att jag har ett par inlägg klara som inte hanns med under holoveckan.

Å vad det här är vackert! Blått på gränsen mellan mellanblått och mörkblått, och med färgglada men lite glesa regnbågar. De bidrar med en del grönt till den klarblå basen och ger lite sjöjungfru vibbar. Utan direkt ljus blir det mesta bara blått men när holot väl syns i ljuset så blir det ett fantastiskt djup i det. Riktigt knalligt och mörkare blått är lite ovanligare bland hololacken så det här är verkligen ett välkommet inslag i samlingen!







Formulan är väldigt tjock och pigmenterad, lite klistrig rent av. Ett lager hade räckt om jag bara målat lite mer noggrant. Men eftersom jag inte var beredd på att det skulle bli så täckande slarvade jag lite med första lagret. Så det fick bli två, men det var nog ett misstag för då började det bubbla sig nått enormt! Alla naglarna är alldeles knottriga och det förstör det fina intrycket.

Formula: 4
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: llarowe

torsdag 12 april 2012

Zoya - Zuza

De flesta av er ville (till min förvåning :) ) se Zoya lacken och en sak i taget, så vi börjar med Zoya och tar dem var och en för sig. Och så ska jag swatcha Ebalay lacken de kommande dagarna och göra ett samlingsinlägg med dem så vi kan få ordning på siffrorna där :p

Först ut är Surf-kollektionen, den skimriga halvan, eftersom jag var mest sugen på dem. De marknadsförs som foil-lack men är alltså metallic-lack, eftersom man ser att de små små metallic-partiklarna i dem är i silver (eller guld i nått fall) och inte i basfärgen. Så har vi rett ut det redan från början :)

Jag börjar med Zuza eftersom det var det jag såg fram emot mest i hela sommarkollektionen. Nu har jag ju visserligen inte testat alla andra än - eftersom jag började med Zuza - men jag tvivlar på att jag kommer tycka bättre om nått av de andra! Det här är helt underbart! Somrigt och fräscht och glatt och allting som man önskar sig med ett nagellack under sommaren. Färgen är mitt emellan grönt och blått, om nån tvingar mig att välja vad det väger över mot så kanske jag säger blått men det beror helt på vilket ljus man har. Metallic finishen är riktigt snyggt och ger det en lite lättare känsla än om det varit ett cremelack.





Formulan håller Zoyas vanliga höga standard. Ett lager räckte nästan men det fick bli två till slut.

Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: eBay