tisdag 31 juli 2012

China Glaze - Rare & Radiant

Slänger mig in i Bohemian Luster Chrome (himla långt och jobbigt namn för övrigt) med Rare & Radiant som är en dupe till Peridot. Precis vad världen behövde, en till dupe till Peridot...

Någon som tyckte det var nån idé att gissa vilka naglar som hade vilket lack i sammanfattningen? Här är facit och nej, det var ingen idé. De är identiska. Det duokroma är det samma, finishen är densamma, penseldragen är de samma. Om ni inbillar er att ni ser en skillnad så är det verkligen inbillning!



Den enda skillnaden är att Rare & Radiant krävde tre lager för att bli opakt medan Peridot klarade sig på ett enda. Torktiden var sådär. Men om man fortfarande inte skaffat en Peridot-dupe så är det här absolut en bra variant... Dock kan jag inte tänka mig att det finns en enda nagellacksintresserad person kvar i världen som inte har antingen Peridot eller en dupe till den redan.

Formula: 3
Färg i sin genre: jag gav ju Peridot en femma naturligtvis, men det var innan det ploppade upp 50-11 dupes. Nu känns färgen en aning uttjatad. Antingen bortser man från det och den förtjänar en femma för att den är vacker, eller så tycker man att det är lite fantasilöst att göra kopior av befintliga lack och ger den en trea... jag lutar åt det sista.
Inköpsställe: eBay

China Glaze - Bohemian Luster Chrome

Ni ville se de nya lacken från China Glaze nu med en gång alltså, vad förvånad jag blir ;D

Eftersom det är många som väntar på sina paket, och säkert många som väntar på swatcher så de kan bestämma sig för vilka de ska beställa, så tänkte jag göra saker baklänges för en gång skull. Istället för att börja med individuella inlägg och sen ta sammanfattningen så börjar vi med sammanfattningen och tar inläggen sen. Så får ni en förhandsvisning av dem redan nu och mer detaljer resten av veckan.

Generellt trodde jag när de första swatcherna dök upp att jag skulle bli besviken på kollektionen, att promotionbilderna skulle vara överdrivna som vanligt. Och ja, det är de, men lacken är jättesnygga ändå! Jag blev inte besviken, ångrar inte att jag köpte hela kollektionen och kommer absolut att behålla alla lacken. Dock är det sådana där lack som man behöver se i verkligheten för att uppskatta till fullo, bilder gör dem inte riktigt rättvisa.

De är inte listade i ordning efter vad jag tyckte om dem utan i den ordningen jag swatchade dem. Min favorit blev Deviantly Daring tätt följt av Unpredictable.

Rare & Radiant... fast två av naglarna är målade med Peridot.
Ni kan ju få gissa vilka i några timmar innan jag lägger upp inlägget :p

Deviantly Daring

No Plain Jane

Swanky Silk

Unpredictable

Want my Bawdy

måndag 30 juli 2012

Mitt ljustält

Nageldraken ville läsa mer om mitt ljustält, och då var lika bra att passa på när jag ändå skulle packa upp det på skrivbordet igen. Mitt specifika ljustält är det här från NetOnNet. Det är en kub på 43x43x43cm med två öppna sidor. Utöver själva ljustältet ingår det två lampor och ett stativ i priset (599:-) Allting känns lite enkelt och amatörmässigt men det är å andra sidan precis vad jag behöver: plast och enkelhet och så billigt som möjligt (Det är visserligen dyrt men när jag tittade runt efter ljustält var de flesta rätt rejält mycket dyrare än det här. Fast det kan förstås ha dykt upp nått annat på marknaden sen dess.)

Lamporna kommer med glödlampor med väldigt blått/lila ljus. När jag råkade slå sönder en av dem och ersatte den med en glödlampa från en byggmarknad visade det sig att den hade väldigt mycket gulare ljus (oanvändbart). Så det är uppenbarligen glödlampor som är anpassade till fotografering.

Stativet har ett skruvfäste som passar till systemkameror men som också passade till min gamla kompaktkamera. Jag vet att det i alla fall har funnits två standarder för stativfästen men det kanske är borta, eller så gäller det inte alla märken på kameror. Men det här stativet passar i alla fall till en ny systemkamera.

När man tittar på produktbilderna så ska man ha tältet så att en av de öppna sidorna är neråt och den andra framåt. Jag har istället vänt på det så att jag har en öppen sida uppåt så att jag kan få in mer av det allmänna ljuset i rummet. På så sätt ser jag också vad jag gör i tältet istället för att ha ett tak på det som skymmer sikten när man står framför det. Jag har mitt permanent uppställt på skrivbordet och jag tror att jag bara plockat ner det två gånger det senaste året. Jag tycker att jag har den platsen att offra för jag hade inte ställt nått annat på den ytan mer än krafs och högar med papper ändå. Men vill man plocka upp och ner det med jämna mellanrum så är det väldigt smidigt.

Lamporna ska placeras så att de ger indirekt ljus genom duken på tältet men jag tyckte de var alldeles för mesiga för det. Ska man använda tältet så och inte köra med blixt eller bildredigering i massor så behöver man nog skaffa andra lampor. När jag hade den gamla kameran hängde jag lamporna över kanten på tältet och riktade dem rätt på handen. Men den nya kameran använder jag dem över huvud taget inte eftersom jag klarar mig med blixten (eller med ljuset från fönstret och taklampan om det är duokroma lack men då får jag ljusa upp fotona i bildredigeringsprogrammet sen)

Ett gäng bilder kanske är kul med...

Tältet kommer som en väska, och så fäller man ut det och väskan hänger liksom med på baksidan.
Fickorna passar att ha lamporna i.

Utfälld...

Uppfälld. Två sidor sitter ihop med varandra

Den tredje sidan. De fästs i varandra med kardborreband

Så här mycket plats tar det på skrivbordet.
Som ni ser fäller väskdelen ner sig bakom tältet och tar onödig plats där.

...så jag fäster upp den med en hårklämma som var för klen för mitt hår

Det kom med tre "bakgrunder". Jag använder bara den vita, de andra är kvar i sina påsar

Med stativet

De två lamporna som ingår. Fötterna går att fälla in så att de inte tar så mycket plats

Jag hoppas att jag lyckades besvara alla funderingar :)

Och så vill jag avsluta med att säga att man absolut inte måste ha ett ljustält! Jag tycker det är enklare och går snabbare att ta bra bilder med tältet, men man kan ta jättebra bilder utan också. Fototeknik och bra ljus i allmänhet är mycket viktigare än att man har ett ljustält och speciella lampor. Och en dyr kamera för den delen, det går att ta jättebra nagelbilder utan en systemkamera också. Så länge man inte planerar att försörja sig på sin nagelblogg så klarar man sig utmärkt med en kompaktkamera och ett vitt A4-papper som bakgrund :)

Varför jag älskar min nya kamera (Nikon d3100)

Hemma igen efter en helg på annan ort och jag tänkte ge er ett massivt textinlägg igen. Lär säkert dyka upp nagellacksbilder senare men jag måste packa upp min ljusbox och kamerastativ igen. Jag packade ner allt det medan jag lånade ut lägenheten, och nyss hemkommen och trött som en huggorm lockar det mer att se på TV ett tag till ^^  Så vi snackar kamerateknik ett tag istället.

Det var verkligen en gigantisk uppgift att börja på noll och försöka lära sig tillräckligt mycket om kameror för att kunna ta ett välinformerat beslut att spendera nästan 4000:- på en ny. Jag är en sådan person som helst läser Råd&Rön när jag ska köpa nått så basic som en brödrost, så att köpa en systemkamera var en väldigt stor grej för mig :p Så nu när jag skaffat en och blivit rätt bra kompis med den så tänkte jag skriva ner vad jag tycker är bra med den ur ett bloggperspektiv. När man läser recensioner och tester av kameror så pratar de ju väldigt mycket om bildkvalitet och olika termer som jag ärligt talat fortfarande inte begriper så mycket om. Men ingen talar om kameror specifikt för nagelbloggning på sådana där ställen, så då får vi bloggare göra det själva istället.

Jag läste mig till i diverse köpa-kamera-guider att vad jag än köpte för systemkamera så skulle själva fotoegenskaperna duga mer än väl, så jag gjorde inte så mycket research om dem grejerna. Brus, och vitbalans, och slutartider och jag vet inte allt vad det är. De kamerorna jag valde mellan var bra på sånt oavsett. Så jag fokuserade mer på annat. Användarvänlighet och inställningsmöjligheter och många funktioner. Sen har jag hittat massa bra saker med den som jag inte läste nån stans, sånna där små detaljer där man märker att nån verkligen tänkt till när de gjorde produkten!

Så, ett urval av vad jag gillar med min Nikon d3100, utan inbördes ordning:

# För mig är färgkorrekthet det absolut viktigaste alla kategorier. Jag vägrar pilla med sådant i ett bildbehandlingsprogram utom i undantagsfall (typ duokroma lack, de är ju hopplösa att fota eftersom man inte kan ha direkt ljus på dem). Jag vill att kameran klarar det själv och tar bra bilder från början. Och nu har jag 50-11 olika inställningar så jag kan fixa vitbalansen perfekt. Jag kan välja mellan alternativen glödlampa, lysrör, sol, blixt, moln och skugga. Och för lysrör finns det inte mindre än 7 olika typer! Om jag inte är nöjd med deras förinställda inställningar för varje grej kan jag ändra den manuellt och lägga till rött, gult, grönt eller blått efter vad jag tycker behövs. Den kommer självklart ihåg mina inställningar så att tex lysrörstyp nummer 3 hädanefter alltid blir på ett visst sätt. Det måste ju inte vara en inställning som passar just lysrör utan man kan använda det som ett sätt att spara en viss inställning bara. Till exempel när man fotar eller filmar en viss typ av nagellack i en viss typ av ljus. Om man inte vill göra inställningarna själv kan man be den ta ett foto av något som man vet ska vara vitt och så använder den det som mall när den gör inställningarna. Det funkade inte helt perfekt när det gällde färgkorrektheten på lacken för mig och sen kunde man inte finjustera inställningarna, så jag använder inte den funktionen. Men den är en väldigt bra början och beroende på ljusförhållanden så kan man nog få till det bra.
Utöver det kan man sedan separat ställa in hur ljus bilden ska bli och hur stark blixten ska vara om man använder den. Den inbyggda blixten räcker utmärkt för mig och jag fotar numera alla nagelfoton (utom duokroma lack) med blixt.

# Den har flera olika program som man ställer in med en ratt på toppen, ganska standard, min gamla kompaktkamera (en Kodak) hade samma system. Sport, landskap, party, närbilder... ni vet. Men utöver det har den ett program som man kan ställa in helt och hållet själv. Där är alla inställningar tillgängliga så man kan experimentera och hitta precis det man vill ha. Sen finns ens inställningar där och man kan slå på alla på en gång genom att peta på ratten istället för att gräva i menyer och ta varje grej för sig. Jag har självklart ställt in ett eget program för att ta bra nagelbilder i ljustältet. Där är ju förhållandena konstanta och inställningarna bygger på att jag använder blixten så jag är helt oberoende av väder och tid på dygnet. Bilderna blir likadana mitt i natten som vid lunch en solig sommardag. Otroligt smidigt och tidsbesparande!

# Menysystemet är så intuitivt som det bara kan bli. Man styr med pilar och en okej-knapp och förstår man bara fotobegrepp kan man göra alla inställningar första gången man håller i kameran utan att ens titta åt en manual. Det jag uppskattar mest är att kameran kommer ihåg vilken meny man var inne i sist. När jag fipplade med vitbalansen i början behövde jag inte gå hela vägen meny-inställningar-stega i listan-vitbalans, utan det räckte med att trycka på meny-knappen så fattade den att vitbalans var det jag pillat på senast så det var troligt att jag ville dit igen. Och det ville jag ju! Sådana små detaljer gör all skillnad, gränssnittsutvecklarna på Nikon förtjänar ett fång blommor.

# I displayen visas massa bra info, bland annat hur många bilder man har kvar att ta innan minnet är slut. Om man tittar på bilderna man har tagit så visar den det totala antalet. Den har en knapp med ett frågetecken och när det visas ett litet frågetecken längst ner i hörnet på displayen så kan man trycka på knappen och få mer info om det man håller på med. Jättebra om man är nybörjare och inte vet vad man gör :) Det är även smidigt att delete'a bilder man inte vill ha, man bara dubbelklickar på papperskorgs-knappen. På gamla kameran tryckte man en gång på släng-knappen, då fick man upp frågan "vill du verkligen ta bort fotot?" med "nej" förvalt så att man fick gå ett steg uppåt och sen trycka på okej. Om man lyckades gå ett steg uppåt vill säga, för mot slutet har det varit glapp i pilarna och det blev oftast nått annat än den man tryckte på.

# Även utsidan är smart. Batteriet sitter på undersidan och när man öppnar luckan så skulle batteriet kunna ramla rätt ut, på ens tår eller marken eller vad man nu har där. Men då har de satt dit en liten fjädergrej som håller kvar batteriet så att det hänger ut 2cm bara, och så får man dra ut det själv resten av vägen. Klockrent!

# För mig är det också bra att kontakten till USB-sladden sitter på vänder sida av kameran eftersom den står på höger sida av datorn :) Jag gillar dock inte skyddsluckan i gummi som sitter över kontakterna. Den är i vägen även när den är öppen och sitter bara med en sån där liten gummigrej så man tror att den ska gå sönder när som helst. Luckorna till batteriet och minneskortet är i plast och mycket stabilare.

# Jag ville ha en kamera med autofokus i filmläge. Nu kan jag inte påstå att jag filmat så mycket men det jag har testat funkar jättebra. Man kan ställa in massa grejer när man filmar också, som vitbalans och ljushet och sånt. Och den har en funktion som följer objektet och håller fokus på det även om det rör sig i sidled. Det kan även känna igen och hitta ansikten så att den automatiskt letar upp ett ansikte i bilden även om man inte aktivt riktat fokus på det.
Det jag kan klaga på när det gäller filmningen är att motorn till autofokusen låter som ett tröskverk. Jag tittade på filmer på YouTube innan så jag visste att den skulle låta mycket. Och Canon-kameran som jag hade som andra alternativ lät lika mycket. Så det var inte så mycket att göra något åt. Det får väl bli voice-over på nagelfilmerna i värsta fall. Fördelen gentemot Canon-kameran är att Nikon's motor sitter i objektivet och inte i kameran. Det gör att man teoretiskt kan köpa ett annat, dyrare, objektiv med en mycket tystare motor, medan man med Canon inte hade kunnat göra något åt det. Det var faktiskt ett av skälen till att jag valde Nikon till slut.

# Jag funderade ju ett tag på om jag behövde köpa ett makroobjektiv men bestämde mig för att testa utan. Och det var ett bra beslut. Jag klarar mig utmärkt på standardobjektivet som följde med. Det är bara till att zooma in fullt och hålla handen längre ifrån kameran så är det inga problem att få närbilder på en hand. Vill jag ha en individuell nagel får jag väl zooma in och beskära i datorn men sånt gör jag ju i princip aldrig så det kan jag väl fixa med vid de enstaka tillfällena i så fall.


Nu har jag skaffat ett extra batteri och även om det var dyrt så är det värt det. Man kan ju bli galen för mindre än att batteriet dör mitt i, då är det väldigt skönt att bara byta till ett fulladdat. Det laddas på ett par timmar så man kan fota mycket under tiden. Jag skaffade också skräddarsydd skyddsfilm åt displayen som jag är väldigt nöjd med, och ett nytt större minneskort. Jag såg till att köpa ett minneskort av klass 10 så det ska gå fort att föra över bilderna till datorn och det märks definitivt skillnad mot mitt gamla (där det inte ens står på vilken klass det har)

Kameraväska löste sig av sig själv. Jag tar ut kameran eller transporterar den extremt sällan så det är verkligen ingen prioriterad grej. Jag behövde bara nån typ av vadderad behållare som skyddar mot regn och damm, snäppet över en liten plastpåse. När jag köpte kameran så ingick det ett sommarpaket med "roliga" sommarprylar från Nikon. En kortlek, en badboll, nått de påstod var en frisbee som var gjord av ståltråd och nylontyg och en pytteliten kylväska som det möjligen skulle gå ner tre läskburkar i. Den använder jag som kameraväska istället, blev så bra så :)

För att visa hur liten den är ställde jag ett nagellack i.

Ja, jag ska inte plåga er med mer text, men ni är välkomna att fråga om det är nått specifikt ni undrar. Kanske är det nån mer som går i kameraköpar-tankar.

söndag 29 juli 2012

Gradient i lila och vitt

Nailartsöndag... Jag gillar verkligen gradienter som delvis går i vitt. Det är så fräscht på nått vis men utan att naglarna är helt kritvita, vilket ju kan se lite skumt ut. Den här fick bli i mörklila vilket gjorde sig bra mot det vita eftersom kontrasten blev tydlig.



lördag 28 juli 2012

Peripera - Prism Navy P019

Mer magi från Peripera, den här gången den mindre kända Prism Navy. Den här förtjänar mins lika mycket uppmärksamhet som sitt guld-gröna syskon för det är också helt underbart! Djup blåturkos basfärg med duokroma skiftningar i grönt och klarblått. Ganska diskreta men väldans vackra.




Formulan är en dröm. Ett lager räcker utmärkt och torkar på sekunder. Det är bara den breda penseln som ställer till det men om man väl vänjer sig vid den (eller klipper av hälften) så är lacket i sig super att lacka med. Nästan inga penselmärken i det här heller.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: eBay

fredag 27 juli 2012

Layla - Ultra Violet

Vi tar ett riktigt holografiskt hololack idag med, eftersom det ju trots allt är holofredag. Ultra Violet har jag haft uppe på bloggen förut, men jag är inte vidare nöjd med bilderna. Eller ja, bilderna i sig var tekniskt bra men naglarna som lacket satt på såg ut som skräp. Så vi tar om det. Och istället för att länka till det gamla inlägget som man kanske borde så har jag helt enkelt tagit bort det. Bloggen ska vara ett uppslagsverk och då finns det ingen poäng med att ha dubbletter av saker.

De "gamla" holosarna från Layla är precis lika underbara och magiska som de senaste, även om färgerna generellt är ljusare och inte lika knalliga. Ultra Violet är syrenlila med superholografiska färgglada regnbågar.




Jag mindes formulan på de "gamla" Layla-holosarna som fruktansvärd och gav Ultra Violet en etta i betyg förra gången den var med på bloggen. Men jag måste ha vant mig och hittat en bättre teknik nu när jag lackat så mycket med de nya. Visst finns det tendenser till kala fläckar, men det är inte alls så illa som holosar kan vara, och ingen skillnad mot de nya. Tre lager slutade det på.

Formula: 3
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Layla

Ozotic - Mish Mash kollektion

Medan jag är borta får ni gärna besvara frågan i högerspalten och ge mig ytterligare lite hjälp på traven i mina frankenlacksfärgval. Passa på att tycka till nu för sen spikar jag nog färgerna tror jag, har en idé om nyanser nu men behöver sålla.

Ozotic's Mish Mash lack har vi ju sett en del redan men jag tänkte att jag slänger upp alla i ett och samma inlägg nu när de håller på att gå ur tiden de också. De är helt magiska duokroma och holografiska lack, baserade på de multikroma lacken som Ozotic gör men med holopulver tillagt. Kanske inte den mest förvånande idé av ett företag som redan tillverkar både duokroma lack och hololack, men himla roligt likväl :)

De är inte superholografiska men det blir scattered regnbågar även i lampljus. Den riktiga fördelen med dem är att de i egenskap av duokroma lack gör sig bäst i indirekt ljus och skugga, men som hololack gör sig bäst i ljus och solsken. Det går alltså inte att misslyckas, de är underbara i alla ljusförhållanden.

De är skira precis som de multikroma lacken, så det är layering som gäller. Här är det två lager av alla över svart.




531 är det som skiljer sig mest från de andra, det är bronsigt och guldigt med duokromt i grönt och rosa. Jag gillar ju bruna holosar och det ser lite brunt ut så jag gillar det här, även om det nog inte är min favorit bland Mish Mash lacken. Här är det i skugga så man ser det duokroma och sen med blixt så holot syns.





532 är multikromt i lila, blått, grönt och en aning brons. Och så holo på det, fantastiskt!




533 är väldigt snarlikt 532 men mer blått än grönt.





Och så 533, som är mer lila. Det är multikromt på samma sätt som de andra men ljuset ville inte samarbeta med mig längre när jag väl kom till det sista lacket.


Man skulle absolut komma undan med att bara skaffa 531 + ett av de andra tre eftersom de är såpass lika. Men det var ju givet att jag skulle tycka mig behöva allihop :)

Formula: 4 (som layeringlack nu alltså)
Färg i sin genre: 4 (saknar lite mer holoeffekt för att de ska få en femma, bortsett från det så är de helt underbara och jag älskar dem)
Inköpsställe: Picture Polish för länge sen

torsdag 26 juli 2012

Kays - Achene Lime

Det andra av de två Kays lacken jag köpte. Det är hallonrosa med guldgrönt skimmer... lime antar jag att det ska vara. Mest sitter det fast på insidan av flaskan, men det som hamnar på naglarna ger lacket en väldigt spännande underton. Färgen är riktigt häftig men tyvärr är det det mest osmickrande lacket jag haft på mina naglar på länge. Jag tycker det är väldigt synd för jag gillade det verkligen på swatchstickan, men till min hudton blev det rent förfärligt! Så länge det är sol/lampa/blixt på det så funkar det men i skugga, huuu.




Formulan är toppen och täcker med ett enda lager och var fantastiskt lättlackad.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Ninja Polish

För övrigt tycker jag att det är väldigt svårt och nästan på gränsen till otrevligt att betygsätta andras indielack nu när jag testat på frankandet själv. Allt som dyker upp i huvudet på mig är meningen "Gör det bättre själv då!" och nej, det kan jag inte. Och då har jag heller ingen rätt att kritisera det. Det är tur att jag bara skaffade två Kays lack, och jag ska göra bättre research hädanefter så att jag låter bli indielacken helt i fortsättningen.

Rivka - Lilly

Idag åker jag bort, hemma igen på måndag. Jag ska låna ut min lägenhet till bekanta över helgen. Jag har arkivet fullt med inlägg att tidsinställa så ni lär knappast märka av att jag är borta. Men antagligen blir jag sämre på att besvara kommentarer och läsa era bloggar. Så vet ni.

Och så ett nagellack... Mesblått, mesholo... fint men knappast nödvändigt att ha i samlingen egentligen.




Det som talar för lacket är formulan. Två lager och lättmålat, en aning tjockt bara.

Formula:4
Färg i sin genre: 2
Inköpsställe: Ninja Polish

onsdag 25 juli 2012

Rivka - Vanessa

Så många lack, så lite tid... Jag har så många lack som står i lådorna som inte fått vara med på bloggen och som jag skulle vilja få upp, men jag hinner ju aldrig swatcha alla! Och jag kan ju inte dränka er i inlägg heller... det finns för få dagar för alla nagellack ^^

Det här och två Rivka lack till fick jag tag på när de fanns hos Ninja Polish för ett tag sen. Jag skulle vilja ha resten av kollektionen också, särskilt det turkosa, men de andra tog slut för snabbt. Kollektionen är döpt efter de kvinnliga karaktärerna i Sex and the City och Gossip Girl och det här heter Vanessa. Ljusgrönt scatterholo med väldigt diskreta regnbågar. Knappast unikt eller spektakulärt, men fint ändå.




Formulan är lite tjock men lättmålad och jag trivdes bra med penseln. Det täckte bra på två lager och torkar snabbt.

Formula: 4
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Ninja Polish

Kays - Sunstorm

Jag köpte två Kays lack utan att ha en aning om vad det var för märke och när jag tog reda på det visade det sig vara indie-lack. Av flaskorna att döma hade jag aldrig gissat det för de ser så professionella ut. Jag som tänkt hålla mig borta från indie-lacken :) Men det är ju bra betyg om man tar miste på dem tycker jag.

Tyvärr visade innehållet i Sunstorm upp lite av hemmagjordheten i form av stelnat pigment på insidan av flaskhalsen. Nu när jag försökt mig på att franka med pigment så har jag stor förståelse för fenomenet, men jag kan ändå tycka att man fixar till sådant innan man skickar iväg en flaska. Det har satt igen ungefär en tredjedel av öppningen, vilket jag egentligen kan leva med. Vad jag däremot inte kan leva med är att det lossnar i små smulor och hamnar på mina naglar och ser ut som sand i lacket.

För övrigt är det ett orange lack som jag inte är vidare förtjust i, så från att ha gillat Glitter Gal Orange häromsistens så är nu världsordningen återställd i sitt ursprungliga skick ;) Det är egentligen en fantastiskt vacker kopparorange nyans med massa djup i, den ska bara inte sitta på mina fingrar.




Formulan - utöver pigmentsanden - är helt underbar! Lättmålat som smör, täcker fullständigt på ett enda lager och torkar bra.

Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Ninja Polish