lördag 30 mars 2013

A-England - Beauty never fails

Beauty never fails är också ett lack som jag inte hade köpt om det inte var på rea och inte var A-England. Av någon anledning fortsätter jag att köpa svarta lack med guldflakes i trots att jag vet att jag inte trivs i det, att det är alldeles för mörkt. Och det här är inget undantag.
Snyggt i övrigt dock. Guldflakesen gör att det ser lite grönt ut, och det är bra densitet på dem. 




Formulan var i gammal god stil toppen. Det hade täckt på ett lager om mina naglar inte varit lite fnasiga på ovansidan, men nu fick det bli två för att jämna ut dem. Lättmålat och väldigt pigmenterat.

Formula: 5
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: A-England


I don't know why I keep buing these kind of polishes, gold partikles in a black base. They always look good in the bottle but not on my nails. It's to dark and I don't feel comfortable it it.
The formula was great though.

fredag 29 mars 2013

Fullt upp, och bilder på hundar

Påskhelgen ska för min del ägnas åt att experimentera med pigment och se om jag kan få ihop några vettiga pigmentkombinationer åt nästa Cactus-kollektion. Den här helgen är här inga hundar på besök och rumskamraten jobbar, så nu kan jag gasa lägenheten med lack- och acetonångor utan att det går ut över nån annan :) Har vi tur så överlever jag!

Vi flyttade på jobbet i onsdags, drog runt på möbler och byggde skärmväggar, och självklart gick det åt en nagel på fotohanden. Jag har arkivet fyllt för ett tag framöver men nått hololack blir det inte idag, jag blev inte sugen på att måla nått på stumparna.

Och så lovade jag bilder på taxarna som jag satt hundvakt åt i lördags, så det ska ni ju självklart få!

Mackie sover... Han ligger långa stunder på rygg med tassarna i vädret. Det ser ju
jätteobekvämt ut men kan verkar trivas så.

...och sover

...och sover lite till

Badjo

Kameran var spännande, jag fick akta den från nosavtryck

Badjo ville ligga i mitt knä hela tiden, helst på min arm. Det gick väldigt långsamt
att skriva blogginlägg med en hund i famnen men det var det värt :)

torsdag 28 mars 2013

China Glaze - Tart-y for the Party

Tusen tack för responsen jag fick på förra inlägget! Lite extra pepp är verkligen inte fel så jag är jätteglad över alla era kommentarer! Ska svara på dem individuellt under dagen, men ville bara passa på att säga det :)

Nagellacket då. Det här tyckte jag bättre om än blåa Fade into Hue. Tart-y for the Party har en trevlig och snäll lila nyans. En sån där färg som ingen nånsin kan tycka är olämplig eller ful på naglarna. Ingenting speciellt och inget som nån antagligen skulle lägga märket till, men klädsam och trevlig.




Jättebra formula. Lättmålad och täckande på två lager utan problem.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Nailetc

A very nice and pleasant color, the kind that no-one can ever think is ugly and inappropriate. Probably not a color that will get you a lot of compliments, but it's nice.
Two coats covered perfectly and it was very easy to work with.

onsdag 27 mars 2013

"Så gick jag ner 10kg på tre månader"

(Inga naglar i det här inlägget)

Rubriken är ju sådant som brukar stå på löpsedlar och i tidningar i stil med Aftonbladet, eller i reklam. Och då ska man alltid göra käcka saker som att träna tre minuter om dagen eller äta äppelcidervinäger, gå på nån kul diet där allt är uteslutet utom 5 grejer, eller nått annat som gör underverk. Jag tänkte stanna kvar lite mer i verkligheten och beskriva hur jag har gjort, och dessutom slänga jantelagen åt skogen och vara himla stolt över mig själv för det har jag förtjänat.


Vid årsskiftet fick jag nog, tröttnade på att väga för mycket, på att kläderna ständigt blev för små och på att jag inte var så vig som jag varit för att magen var i vägen. Jag hade börjat gå och träna redan under sommaren men det blev inte mycket av det under hela hösten. Och försökt att gå ner i vikt lite halvhjärtat, inte haft motivation att äta nyttigt mer än två dagar i rad. Men nu tröttnade jag som sagt. 18kg över idealvikten och i kategorin "överviktig" enligt BMI-skalan.

Så med mer motivation än nånsin förr bestämde jag mig för att gå ner, vad som än krävdes av mig. Så så här har jag gjort för att gå ner 10kg. Jag har slitit och kämpat och inte hittat några genvägar. Det har varit skitjobbigt rent ut sagt. Och vissa dagar har jag absolut syndat, men varje dag har varit en ny dag med ny motivation och inget dåligt samvete över dagen innan. Inget "jag har ändå sumpat den här veckan så jag kan börja om på måndag".

Jag har varit på gymmet och tränat tre till fyra gånger i veckan. 1,5-2 timmar åt gången. 30-60 min kondition och en timme styrka. Inga pass utan bara egen träning med diverse maskiner.
Jag har skurit ner mina matportioner med ca hälften. I början var jag så galet hungrig att jag inte fungerade men efter en vecka ungefär så var det värsta över och sen vande jag mig. Nu har min magsäck krympt så jag blir mätt väldigt mycket fortare än innan. Jag är fortfarande hungrig en hel del av dagen men jag har kommit en bit med att programmera om hjärnan till att sluta tycka att det är något fel att vara det. Jag svälter ju inte så den behöver inte bli hysterisk. 
Jag ersätter varje vardagslunch med en påse pulver-diet. Kompletterar med tomma fibrer som bara ger mättnadskänsla men inget övrigt innehåll. Det är det enda målet jag ersätter och det funkar väldigt bra nu när jag fått rutin på det, även om kollegornas matos i lunchrummet kan vara lite påfrestande ibland. Kan inte påstå att det är vidare gott med pulvret men det är praktiskt och jag behöver inte planera några matlådor längre :) 
Jag har slutat äta godis, glass, bullar, kakor, fredagsfika på jobbet, osv. Allt som går ut på att det bara ska vara sött utan att tillföra nått meningsfullt. Blir jag sugen på nått kan jag ta en eller två sockerfria Läkeroltabletter. Jag kan klara mig bra utan godis och choklad men min stora last är lakrits, och då är Läkerol Licorice Seasalt perfekt. 
Jag försöker tänka jättemycket på vad jag äter till mellanmål, det där man går och småäter på utan att riktigt reflektera över eftersom det är så lite. Förr kunde det vara sötad yoghurt, kexchoklad, fluffigt vitt bröd... nu har jag bytt till körsbärstomater, grovt bröd, kokt ägg, och på jobbet har jag med mig en påse fiberrika frukostflingor som jag småäter på som de är. Det är lite som att gnaga på en spånskiva men det är tio gånger bättre än att äta kexchoklad! 
Jag försöker att äta mer grönsaker. Grönsaker är verkligen inte kompis med mig och jag tycker att de flesta är jätteäckliga. Men jag är uppe i flera portioner i veckan, ser till att alltid ha sallad hemma - även om hälften hinner vissna och bli kompost innan jag hunnit äta den - och försöker ta sallad till maten när jag kommer ihåg det. 
Jag unnar mig saker. Jag klarar inte av att leva på vatten och morötter 7 dagar i veckan. Så jag unnar mig både pizza och hamburgare och till och med nån enstaka seg råtta. Men jag äter betydligt mindre av det, och mycket mer sällan. En pizza blir fyra måltider istället för en, efter en fjärdedel är jag ändå mätt så resten fryser jag ner. Så länge jag håller vardagen bra så är det okej att vara lite friare på helgen och äta hämtmat eller dylikt. I små portioner. Jag tror stenhårt på att man kan äta allt även om man försöker gå ner i vikt, det är bara en fråga om mängder.
Jag belönar mig själv vid varje 5-kilos intervall. Hittills har det blivit billigt smink från Sleek och Elf. Normalt sett brukar jag belöna mig med mat, och det går ju bort nu. Kläder är ingen idé eftersom jag krymper ur dem på en månad. Och nagellack går inte att ha som belöning eftersom jag köper det i mängder i vilket fall. Så det blir rouge och bronzer och ögonskuggepaletter. De sistnämnda ställer jag sen i hyllan utan att ens swatcha dem eftersom jag aldrig använder ögonskugga till vardags och dessutom redan har 4 paletter med 88 skuggor i varje och knappast behöver fler. Men det är inte sminket i sig som är det viktiga utan uppackandet av paketet när det kommer, så det får vara så. Whatever works.

Men fram för allt är jag motiverad! Det är det som gör all skillnad. Jag vill det här nu, och det finns inget alternativ, jag bara ska gå ner. Hade det inte varit för den motivationen så hade jag aldrig fixat allting i listan ovan, då hade det hållit i tre dagar igen istället för tre månader. Och det är jag jättestolt över. Att jag klarat det här, att jag orkat hålla motivationen uppe, att jag slitit i gymmet även de dagar när det känts tungt, att jag låtit bli godisskålen som ställts under näsan på mig, att jag slutar äta när jag är mätt även om maten inte är slut.

Och jag är lika motiverad att fortsätta. Jag har gått ner sakta men säkert och även om det stått still vissa veckor så har det ändå hänt tillräckligt på lång sikt för att jag ska orka fortsätta. Det finns fortfarande inga alternativ, jag ska ner de återstående 8 kilona också. Punkt.


Jag vet inte hur meningsfullt det här har varit för nån annan att läsa. Kanske är nån i samma sits och behöver höra av nån annan att det går om man inte ger upp, även utan genvägar. Eller så är det bara kul att läsa om nått annat än naglar ibland. Men mest är det bra för mig själv att skriva ner det här, att få vara stolt och glad och tala om för världen att jag minsann kan. Heja mig!

Jo och förresten, eventuella "tips" och kommentarer om att jag borde köra LCHF/GI//vegetariskt/whatever undanbedes vänligen men bestämt!

tisdag 26 mars 2013

China Glaze - Hologlam, de rosa och lila

Efter lite mer kravlande på skrivbordet så är här är de resterande sex lacken ur Hologlam. Jättefina de också, men just nu är min främsta känsla att jag är väldigt glad att den här swatchorgien är över ^^




Not in this galaxy - nånstans mellan laxrosa och gammalrosa men blir klarare rosa i solen. Inte riktigt min färg egentligen och i början tyckte jag inte alls om den, men den växte under tiden jag fotade. Även om jag faktiskt tyckte bäst om det i skuggan när grundfärgen inte var så knalligt rosa.







Astro-hot - barbie/tuggummirosa med kalla toner. Holot är ju vackert med grundfärgen är bra trist.







Get outta my space - Ljust meslila, antagligen den minst unika grundfärgen i kollektionen.






Infra red - mörkrosa som i solen blir galet knallig magenta






When stars collide - Ser mest rödbrunt ut i skuggan medan det i solen blir tydligt lila.
Riktigt häftig färg!






Galactic gray - varmt grå, som om det var en liten droppe brunt i.


Jag är ju naturligtvis inte lika entusiastisk över de här som de blåa och grönt, men det beror ju bara på tycke och smak. De är riktigt bra de här också och formulan är genomgående välpigmenterad och lättmålad, precis som med de första sex. Det är två lager av allihop, trots att ett par av de mörkare färgerna nästan klarade sig med bara ett.

Formula: 5
Inköpsställe: Head2Toe


The remaining six polishes from Hologlam, the pinks and purples. I like the blues and greens better of course, but these are gorgeous too, especially the darker shades. Two coats of every polish and really nice formula. Lovely collection!

måndag 25 mars 2013

Zoya - Godiva

Gidiva var inte lika kul som de andra sand-lacken, det blev för mycket beige nude-lack bara, färgen funkade inte på mig. Dessutom tycker jag att silverglittret var för tydligt glittrigt istället för att bara ge den sockriga/sandiga effekten.




Den här gången gav jag det ett försök att jobba med Godiva på egen hand men det blev för skirt så jag gav upp det. Det ni ser på bilderna är två lager över Zoya Jaqueline. Jag ser PixieDust lacken lite som layeringlack. För tjock formula på den här typen av lack med så små partiklar gör nog att sandeffekten blir lite galen, så jag tror att lack åt det skirare hållet är vad man får acceptera.

Formula: 3
Färg i sin genre: 2
Inköpsställe: Nailetc


This is my least favourite. The color doesn't work for me at all and the sugary/sandy finish is less obvious. Instead the silver glitter just looks like silver glitter.
The pictures show two coats over a matching base. I think of the PixieDust polishes as layering polishes, it's easiest to work with them as that.

söndag 24 mars 2013

Humlor

Kollegorna på jobbet har börjat tycka att det är lite kul med mina små grejer på naglarna, och en av dem "beställde" humlor :) Och allt intresse för naglar måste ju uppmuntras, speciellt hos män på 50+, så det var klart att jag fixade det! Och alla kollegorna som såg naglarna var djupt imponerade.
Kanske ser det mer ut som bin i och för sig, men det är ju en marginell skillnad, flygdjur med gult på, same same ^^

Och ja, jag gjorde två på höger hand också, fast jag har ingen som kan hjälpa mig att fota den.



Akrylfärg, och min go-to himmelsbas Kiko 340. Glad Nailartsönag på er.

My colleagues are starting to think it's a bit fun with nailart, and one of them "ordered" bumblebees. I believe in encouraging all interest in nail related stuff, especially with men of 50+ years, so I obviously obliged :) They were all very impressed!

lördag 23 mars 2013

China Glaze - Hologlam, de blå och gröna

Få kollektioner har nog haft så höga förväntningar på sig som den här. Och sen när de första swatchbilderna kom var den allmänna reaktionen på nätet mest besvikelse, på att de inte var mer holografiska än så. Men problemet med de här lacken är inte att de inte är holografiska utan att de är gräsligt svåra att fota! De behöver direkt sol. Blixt och lampor och vad det än är kommer inte ens i närheten av att göra dem rättvisa, starkt solljus är vad som gäller.

Jag fotar i vanliga fall aldrig i sol, den är för oberäknelig och flyttar på sig. Men efter att ha swatchat fyra av dem och tagit bilder i ljustältet var det bara att inse att det inte fungerade och börja om. Och jag har nog aldrig jobbat så hårt för att swatcha ett gäng lack! På grund av fönstrens och möblernas placering i rummet slutade det med att jag kravlade omkring på skrivbordet, hängde mig i kamerastativet och vrängde båda händerna i vinklar som de inte är gjorda för, bara för att få till bilder som i alla fall nästan är vettiga. Pju

Bilderna är först i ljustältet med blixt, som jag fotar alla mina lack, och sen i solen. Att det blev  bildspam gick inte att undvika.




Cosmic dust - grått med kalla toner






Don't be a luna-tic - väldigt ljust turkos, sjöskumsgrönt






Sci-fly by - från isblått till klart mellanblått, färgen ändrar sig helt med ljuset.






Take a trek - åskblått med en droppe grönt i. Blir nästan klarblått i solen.






Strap on your moonboots - i flaskan är det ganska likt Take a trek, men på naglarna
ser man tydligt att det är mer lila i tonen, vilket syns bäst i solen.






OMG a UFO - grönt med gula toner.


Holoeffekten är inte den starkaste jag sett på lack, men den är väldigt linjär och unik (mest lik OMG-lacken men inte samma). Den ger lacken löjligt mycket djup och jag tycker att allihop är helt fantastiska - under rätt ljusförhållanden. Jag är inte besviken på kollektionen!

Formulan på dem är väldigt likvärdig, inget lack stack ut. Det är två lager av allihop och jag upplevde dem som väldigt lättmålade. Jag lackade dem direkt på gel-materialet i förstärkningen utan underlack (eftersom hololack aldrig missfärgar ändå) och det var inga problem med att de lämnade kala fläckar eller drog med sig lagret under eller så. Väldigt snabbtorkande också.

Formula: 5
Inköpsställe: Head2Toe


The blues and greens in the Hologlam collection. I think these polishes are absolutely great. I know a lot of people got disappointed at the holographic effect when the fist swatches of these showed up. But the problem with these are that they are impossible to photograph. They look amazing in the sun with a really good holographic effect, but pictures don't make them justice at all. 

To get decent pictures in the sun I ended up crawling on my desk, turning my hands in directions they were not intended to and hanging on to the camera stand. The firs picture of each color is in the light box with flash, as always, the others in is the sun.