tisdag 30 april 2013

Stulna inlägg

Jag tar en paus från att vara förkyld för att skriva det här väldigt tråkiga inlägget...

För ett drygt år sedan sen nu skrev jag ett inlägg om att jag fått åtskilliga av mina faktainlägg stulna. Det var första gången jag stötte på nått sådant och jag blev fly förbannad. Nu har jag nog blivit härdad av vad som händer på nätet i allmänhet och blir mest trött.

I den vevan mailade jag naturligtvis bloggägaren och bad henne att ta bort alla inlägg hon kopierat av mig (jag var ju långt ifrån den enda bloggaren hon tagit inlägg av, vi var många i samma sits). Men i söndags blev jag uppmärksammad av snälla personer på Facebook att hon inte alls tagit bort allt utan att det låg inlägg kvar, en direkt kopia av min köpguide.

Jag har mailat henne igen men mailet kan inte levereras till hennes adress, så eftersom jag vet att hon läser min blogg - hon kommenterar så inställsamt stup i kvarten, senast idag, men jag raderar alla hennes kommentarer så fort jag ser dem - så kör vi på ett öppet brev istället.

Hej Therese,
Som jag redan kontaktat dig om för ett år sedan så kräver jag att du tar bort samtliga inlägg du kopierat från min blogg, bland annat det här: http://tezzilicious.blogg.se/2011/july/kopguide-for-nagellack.html Men även andra om du har något mer stöldgods kvar.
Eftersom du har hela ditt namn och din bostadsort utskrivet på bloggen var det inga problem att ta reda på din adress, så jag har skickat en faktura till dig för det materialet du använt utan mitt godkännande. Du har 10 dagar på dig att betala den till mitt Paypal konto som står på fakturan. Du har ju brutit mot upphovsrättslagen och jag skulle kunna polisanmäla dig, men väljer att nöja mig med att anmäla det till blogg.se, just nu i alla fall.

//Cactus

Som sagt har Therese gjort det tvivelaktiga valet att dela med sig av sina personuppgifter till hela världen via Internet. Vi hör alla om näthat och mordhot och allt vad det är via media och får upprepat för oss att man ska vara försiktig med sina uppgifter. Nu har Therese tur att jag inte är en galen psykopat som flippar ur över tanken på att bli bestulen, men det finns säkert gott om andra sådana där ute. Jag kan verkligen inte nog poängtera hur viktigt det är att man är försiktig och tänker två gånger på vad man uppger om sig själv på nätet. Man kan ju bli utsatt utan att ha provocerat någon det minsta naturligtvis, och inte ha sig själv att skylla. Men kanske ska man vara extra försiktig med sådant innan man bestämmer sig för att begå lagbrott och reta upp andra. Om inte för sin egen skull så i alla fall för sin familjs.

I förra inlägget för ett år sedan valde jag att inte länka till Tezzilicious eftersom jag inte ville bidra med trafik. Då var det heller inte en blogg som florerade i våra kretsar så det var ganska ointressant. Jag vill i och med det här inte "hänga ut" henne eller uppmana till bojkott men eftersom hon numera kommenterar hos många av oss och finns med på en del länklistor (både permanenta och vid temadagar) så kanske det är mer intressant att veta vem det hela gäller. Så kan alla göra ett aktivt val om det är en blogg man vill läsa/klicka sig in på/länka till eller inte. Personligen blir jag mycket förvånad om hon skulle lämna fler kommentarer hos mig, men om så är fallet så kommer jag att fortsätta att radera dem utan svar.

Som synes är inlägget ett par år gammalt och jag kan bara hoppas att Therese tagit sitt förnuft till fånga och inte skulle göra en sån här grej idag. Dock är det ju inte en isolerad händelse, ett helt gäng skönhetsbloggare har fått mängder med inlägg kopierade. Och även om man "inte känner till" upphovsrättslagarna och vet om att det är ett brott att publicera andras grejer så känns det som normal hyfs och sunt förnuft att inte göra det ändå. Så jag kan tyvärr inte se några förmildrande omständigheter för att varken ta grejerna eller låta dem ligga kvar trots påtryckningar. Hade hon ångrat sig så hade inte inlägget legat där fortfarande.

Det finns mängder av fler saker man kan skriva om och diskutera i samband med det här, men jag stannar där. Förhoppningsvis går lite av budskapet hem hos någon. Nu ska jag ägna mig åt att fortsätta vara förkyld. Vill ni så fortsätter vi diskussionen bland kommentarerna.

I've had a bunch of blogposts copied by another blogger, trying to pose them of as hers. So this is just an annoyed and a bit sad post about that. And since I can't get in touch with the blogger (her email address is shut down) I wrote an open letter to her.

lördag 27 april 2013

Illamasqua - Load

Load är mitt första möte med Illamasqua, ett trevligt sådant. Jag älskar färgen! Load är precis det jag ville att Zoya Jacqueline skulle vara: ljust, ljust gult, nästan vitt, vaniljglass. Helt underbart och det fick självklart bli full manikyr hela den här veckan.




Formulan var lite underlig. Det var nästan som att lacka med olja, det liksom drog ihop sig och lämnade tomma fläckar på naglarna. Aldrig varit med om nått sånt innan. Kanske får jag skylla på att gelematerialet är så halt också, det hade säkert inte betett sig likadant på naturliga naglar. I övrigt täckte det på tre lager och krävde en del koncentration vid lackandet för att inte bli ojämnt och randigt. Men slutresultatet blev bra och det är huvudsaken.

Formula: 3
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Illamasqua's hemsida via en sambeställning, innan Royal Mail fick panik över nagellack via posten.


I love this so much! It's everything I wanted Zoya Jacqueline to be. It's really lightly yellow, almost white, vanilla ice cream colored. It took three coats to get even and was a bit tricky to work with.

fredag 26 april 2013

Fnug - Futuristica

Holofredag. Jag lyckades hålla mig från att köpa Fnug's små dyra rackare till hololack, enda tills Andrea sålde den här flaskan Futuristica i en av Facebook grupperna, då trillade jag dit. Fnug's hololack är annars i princip likadana som andra lack jag reda har och dessutom har jag läst på åtskilliga ställen hur jobbiga de är att lacka med.




Jag lackade det här direkt uppepå gel-förstärkningen och i och med det slapp jag det värsta av besväret. Tre lager och inga kala fläckar. Men intill nagelbanden ovanför förstärkningen kunde jag ändå ana vilket pain in the ass det här lacket skulle varit på naturliga naglar. Nej, jag ska låta bli de andra i alla fall!

Formula: svårt att säga när jag "fuskat" så jag hoppar över det.
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: privatperson/blogsale

I shouldn't have gotten this. It's beautiful but it's a pain to work with and looks like at least 4 other polishes I already have. But it's hard to resist a blue linear holo :)

torsdag 25 april 2013

Color Club - Wild Cactus

Ska erkänna att jag köpte det här lacket mest för namnet :) Men färgen är verkligen inte dum den heller, kanske hade jag skaffat det oavsett. En kall, mellanmörk grön som jag kan tänka mig passar riktigt bra till nått annat färgglatt till sommaren. Kameran blev lite rädd för den starka färgen och gjorde den lite för blå tyvärr... Inte ett lack man missar på nåns naglar.




Formulan är toppen. Det räckte med ett flödigt, lättmålat och snabbtorkat lager.

Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Nån av de gamla vanliga ställena


The color of this is not exactly discrete! I bought the polish mostly for the name to be honest, but I love the color either way. And one generous, easy and fast drying coat was enough, great formula.

onsdag 24 april 2013

Inglot - 643

643 kommer från Ingots kollektion O2M som sägs kunna andas. Irritationen över att det inte har en innehållsförteckning på flaskan är naturligtvis stor, eftersom jag inte tror ett dugg på att det andas förrän jag sett en ingredienslista som skiljer sig markant från vanliga lack.

Den rödlila färgen och glansiga finishen är i alla fall väldigt snygga. Kanske inte "jag" till hundra procent men en klassisk och snygg färg som passar i vilken samling som helst.




Två lager räckte och det var väldigt trevligt att lacka med.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: present

A very nice purple color and shiny finish together with a lovely formula, what's not to like.

tisdag 23 april 2013

China Glaze - Sunday Funday

Om man behöver ett mellanblått cremelack med riktigt bra formula i sin samling, så kan man välja Sunday Funday. Färgen är riktigt härlig och det täckte mina korta naglar på nästan ett lager, det fick bli två mest för sakens skull. Ett välkommet tillskott till samlingen eftersom jag har förhållandevis dåligt med cremelack jämfört med skimmer och annat.





Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Mins inte längre, Head2Toe kanske.

A really lovely blue creme with perfect formula. One coat was almost enough and it was a joy to work with.

måndag 22 april 2013

China Glaze - Running in circles

Running in circles, illgrönt glas fleck lack som alla sett vi det här laget. Så jag nöjer mig med att säga att jag gillar det mindre än jag trodde eftersom det ger för mycket VNL. Tre lager på stumparna men det räckte föga. Färgen är fin i alla fall men inte tillräckligt för att väga upp. Den här flaskan hamnar i ge-bort-högen.




Formula: 2
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: ja, du...

Nice color but the VNL - still there after three coats - is driving me mad.

fredag 19 april 2013

Rosa öga

Bloggen har hamnat helt i skymundan den här veckan. Vet inte riktigt vad som hände, men allt annat kom i vägen just nu. Och så brist på naglar förstås, vilket ger brist på motivation. Men jag ska ge mig på swatchning i helgen tänkte jag eftersom det ramlat in några nya lack under veckan.

Under tiden kanske ni vill se ett öga. Jag hade tråkigt en kväll och bestämde mig för att leka med alla ögonskuggor jag har och aldrig använder. Mina go-to färger är annars blått och grönt och jag ville hitta på nått med en färg som verkligen inte var min stil, ergo: rosa! ...Fast med en liten mintgrön eyeliner under ögat bara för att jag kunde.



Tog massor med bilder, inga blev bra. Hur i %#¤& fotar man sitt eget ansikte?! Jag ser inte vad jag gör, jag får inte färgerna rätt, jag lyckas inte ens titta på ett bra ställe på bilderna. Hur idiotiskt svårt får det lov att vara egentligen? Fattar inte!

onsdag 17 april 2013

Jämförelse: Lush - Lemony Flutter & Burt's Bees - Cuticle Cream

När man läser om nagelbandsprodukter på bloggar är det ofta två som dyker upp: Lemony Flutter från Lush och Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Cream. Lemony Flutter har jag haft ett tag nu, tagit mig igenom flera burkar och älskar. Men jag har ändå varit lite sugen på att testa Burt's Bees eftersom den är så omskriven. Så sist jag handlade nånstans där den fanns i lager så slog jag till.

 



Man kan föreställa sig att de är i princip samma sak: nagelbandscreme som luktar citron och är gjorda på "bra", naturliga grejer och vegetabiliska oljor. Och visst, om man beskriver dem så så är de samma sak. Men om man fokuserar på konsistens, doft och hur de beter sig på huden så upplever jag dem som väldigt olika.


Lemony Flutter är mjukare, mer krämigt och luktar mer godis-citron eller bakverk med citrondoft. Den är visserligen fet och lägger sig som ett skydd på huden men den går in efter ett tag och jag upplever att den tillför något till huden.

Burt's Bees är mer som Vaseline, fast betydligt hårdare. Den lägger sig uppepå som ett lock och skyddar huden under men jag upplever inte att den går in i huden över huvud taget... möjligtvis så långsamt att jag hunnit skava bort den från fingrarna innan den gått in ordentligt. Jag använder ofta Lemony Flutter som handcreme, det skulle jag aldrig göra med Burt's Bees, jag hade lämnat kladdiga handavtryck överallt med den på händerna. Lukten är mer lime än citron, en riktigt syrlig och verklighetstrogen doft istället för Lush's söta variant.

Jag tycker att de är såpass olika att de har olika syften, och man måste därmed inte välja bland dem. Båda har absolut sina fördelar! Jag måste dock erkänna att jag personligen kan komma på fler sammanhang när jag vill använda Lemony Flutter än Burt's Bees. Lemony Flutter kommer definitivt att vara min favorit även i framtiden. 


I'm comparing Lemony Flutter to Burt's Bees. They're very different and good for different things, but in the end I definitely prefer Lemony Flutter.

söndag 14 april 2013

Stiliserad windowslogga

Den första datorn jag hade som var min egen hade Windows 3.1 som operativsystem. Så att Googla fram bilder på gamla varianter av Windows loggan var väldigt nostalgiskt! Det fick bli en Windows-nailart till dagens Nailart-söndag trots allt, även om det absolut inte är unikt idag ^^

Jag blev verkligen inte nöjd med den, min förmåga att frihanda nagellack är under all kritik! Ska hålla mig till akrylfäger istället.




A stylized version of the old Windows-logo, for Windows 3.1. At least it's supposed to look like it :p

lördag 13 april 2013

Längst ner i Helmer: Tropez - Aqua Pearl

Det här förtjänar egentligen snygga naglar, så jag får fota om det under bättre förhållanden nån annan gång. Det är ett av de snyggaste turkosa lacken jag har. En gammal present från rumskamraten när hon kom hem från nån resa. Svagt men väldigt vackert duokromt i grönturkos, blåturkos, mellanblått till azur. Och så täcker det på ett enda lager, perfektion.




This old bottle is one of the most beautiful turquoise polishes I have. It's got a subtle duo-chrome effect from greenish turquoise to azure blue. And it covers with one coat, perfection.

fredag 12 april 2013

Längst ner i Helmer: BSJ - 08

I ett försök att hålla ihop temaveckan med Holofredag så får ni det sista av BSJ-holosarna som jag köpte i en blogsale. Det är lite rosa, lite lila, lite beige hudfärgat... Udda färg men inte så dum egentligen. Jag gillar ju "konstiga" färger på hololack, och jag kan tänka mig att jag hade gillat det här mycket mer om det suttit på naglar av en vettig längd.



Två lager, men skirt är det så egentligen krävs det fler för att få det snyggt.

Formula: 3
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Blogsale

A bit of an odd color, but I liked it more than I thought I would.

torsdag 11 april 2013

Längst ner i Helmer: NYC - Classic Colar Creme & Splash - S045

Nu var väl namnet Classic Coral Creme väldigt fel, eftersom det är ett rosa metalliclack med silverfärgade metallicpartiklar. Men men, man kanske inte kan lyckas varje gång med namngivningarna...

Tuggummirosa, skulle jag beskriva det som, och skirt. Tror det är fyra lager här och med längre naglar kommer man absolut inte undan med så få. Ett opakt lack i botten gäller nog här tror jag.

För att jag kunde så la jag ett grönt glitter på en accentnagel. Det är grönt glitter i klar bas, en färg, en storlek, inget mer att säga där. Jo kanske att lacket luktar gift och verkar helt oförmöget att torka över huvud taget... tror jag låter den här flaskan flytta till papperskorgen.



onsdag 10 april 2013

Aceton, naglar och nagellack

Aceton i nagellacksrelaterade produkter diskuteras ofta flitigt. Så det kanske kan vara intressant att fördjupa sig lite mer i vad det är och gör i de sammanhangen.

Aceton är ett lösningsmedel, med väldigt snabb avdunstningshastighet och stor fettlösande förmåga. Det är väldigt bra på att lösa upp många ämnen och smälter vissa typer av plaster och lim. Man använder det som lösningsmedel i kemiska blandningar, färg till exempel, och som rengöringsmedel och avfettningsmedel inom bland annat kemiindustrin och i labb.

Ångorna kan irritera luftvägarna och i riktigt höga halter göra att man känner sig omtöcknad, som vilket annat lösningsmedel som helst. Men det är inte hälsofarligt i övrigt. På huden är det uttorkande - som vi säkert märkt allihop när vi använt det som nagellacksborttagning - och sölar man med stora mängder (nu snackar vi mer än det är i en flaska remover) under lång tid kan det kyla ner huden såpass mycket att det gör ont. Att det blir kallt när man använder det beror på att det går åt energi när acetonet ska dunsta, och har man det på huden så stjäl den kemiska reaktionen den nödvändiga energin från kroppsvärmen.

I nagellacksborttagning
Vissa förespråkar att man inte ska använda aceton till nagellacksborttagning och det finns hur många aceton-fria alternativ på remover som helst. Anledningen till att det inte rekommenderas är att aceton löser upp de naturliga fetterna från huden och torkar ut den. Det är inte farligt i sig men gör man det ständigt och jämnt så kan huden naturligtvis bli irriterad, få torrsprickor eller eksem. Men är man bara noga med att återfukta huden efteråt och håller användandet på en nivå som huden är okej med så är det inga problem. Det finns också andra ämnen som kan blandas med acetonet för att motverka den uttorkande effekten, glycerol t.ex.

Naglarna torkas naturligtvis också ut av acetonet och där är det svårare att tillsätta fukt. Nagelolja i all ära, men allt den gör är att stänga in nagelns naturliga funk så att den inte kan smita, och har man just tagit bort all den funkten finns det inte så mycket att stänga in. Så ständig användning av ren aceton kan göra naglarna torra, spröda och mer benägna att skiva sig och gå av. Men har man naglar av bra kvalitet som tål det så är det bara att använda aceton-baserade removers så mycket man vill.

I nagellack
Sen var det ju det här med aceton i nagellack då. En del menar att det går bra att späda lack som tjocknat med aceton, medan andra säger att det förstör lacket. Ens första alternativ är ju naturligtvis att späda lack med nagellacksthinner, för att återföra de ämnena som dunstat istället för att hälla i ett nytt som aldrig funnits i lacket från början. Men för sakens skull så kan det ju vara intressant att försöka reda ut acetonets vara eller icke vara i nagellack i alla fall.

För det första gäller det att hålla isär ren aceton och acenton-baserad nagellacksremover i det här fallet. Remover kan innehålla en hel massa olika saker och det är inte helt osannolikt att nån av ingredienserna förstör nagellacket. Så ska man späda nagellack med aceton så ska man börja med att vara säker på att det man har är ren aceton. Sådan kan köpas billigt i enlitersflaskor på exempelvis Biltema eller nått byggvaruhus, sen har man så man klarar sig ett tag.

För det andra så finns det ingenting i själva nagellacksbasen som förstörs av acetonet. Det finns rent av nagellacksmärken som har, eller har haft, aceton i sina lack, så det funkar uppenbarligen. Det senaste exemplet är China Glaze nya holo-kollektion där aceton är med på innehållsförteckningen.

De vanliga ingredienserna som vi har gått igenom tål aceton, men sen kan det naturligtvis finnas lack som har andra ingredienser utöver dem, som förstörs av det. Pigmentet och eventuella andra "tillsatser" - flakes, glitter, osv. - är däremot svårare att säga något om. Antagligen finns det många pigment som tål aceton utmärkt, och andra som inte alls gör det. Man vet inte förrän man har testat. Det kan med andra ord vara bra att testa en liten mängd först och se vad som händer innan man häller aceton direkt i nagellacksflaskan. När jag jobbat med pigment till Cactus-lacken så har jag använt aceton som lösningsmedel när jag testat grejer som inte ska användas till slutresultatet (mest för att det är billigast) och då har alla ca 30 pigment utom ett tålt det.

När man väl spätt ut lacket med aceton sen så får ju det effekter också, även om lacket inte förstörs av det. Aceton dunstar mycket snabbare än någon av de andra lösningsmedlen som normalt finns i lack. Det betyder visserligen att man får ett lite mer snabbtorkande lack, men också att lacket tenderar att torka ihop i flaskan och bli segt igen snabbare än om man spätt ut det med riktig nagellacksthinner. Acetonet i lacket kommer också ha en aning mer uttorkande effekt på naglarna än vad lacket hade innan. Dock förhoppningsvis inte så mycket att det märks ens, och dessutom med naglarna skyddade av ett underlack för att minska effekten ytterligare.

Test
Jag testade själv att späda ett lack med aceton och det har nu fått stå flera månader för att jag ska se någon eventuell långtidseffekt. Det var en flaska som fått lack i gängorna och bara innehöll en seg liten klump i botten, och jag fyllde upp flaskan helt med aceton. Det blev så tunt att det inte hade många likheter med nagellack längre men sen fick det stå och dunsta ett tag till en bättre konsistens.

Före. Klump på botten

Aceton ihällt men innan flaskan blivit skakad

Efter. Swatcher på lacket på stickorna. Originalet till vänster och efter
spädningen med aceton till höger.

Pigmentet mår utmärkt och formulan är ungefär som den var innan. Lacket var skirt och bedrövligt redan då och det är ännu skirare nu, eftersom det fortfarande är lite tunt. Men det är inga problem att lacka med och det ser precis likadant ut på swatchstickorna före och efter.

Slutsats
Efter all research och egna tester vill jag påstå att aceton inte alls är så illa som det ofta framställs. Innan jag grävde i det själv så ifrågasatte jag inte de som sa att aceton förstör nagellack och är rena döden för naglarna, men nu efter att ha bildat mig en egen uppfattning har jag ändrat mig. Helt rent är det lite för uttorkande för att funka som bas-remover för just mina naglar, men i övrigt använder jag det mer än gärna: till att ta bort gel-material, till att späda lack med, till pigmenten, till rengöring... mångsidig och bra kemikalie :)

tisdag 9 april 2013

Längst ner i Helmer: Emily - 47

Pippigult skimmer som jag fått i present. Riktigt härlig och glad färg men skirt. Jag fuskade och la ett hudfärgat lack i botten eftersom jag var rädd att det aldrig skulle täcka annars. Två lager över det hudfärgade.



A bright yellow shimmer, very happy color. But I was afraid it would never get opaque so I cheated with a nude color underneath.

måndag 8 april 2013

Längst ner i Helmer: Revlon - Russet Flicker

Russet flicker är duokromt i rosa, persika och guld, och dessutom med jättevacker chrome-finish. Jag brukar ju inte gilla rosa men det här är jag lite kär i. Tyvärr är flaskan så flitigt använd att den börjar ta slut, penseln har svårt att nå ner till ytan. Det blir att jaga en backup av den här tror jag, för jag känner att det skulle bli svårt att vara utan den i samlingen. Inte illa pinkat av ett rosa lack ;)




Formulan är väldigt täckande, ett lager räckte nästan. Men eftersom det ger lite kala fläckar om man petar för mycket så fick det bli två lager.

An old favorite with a chrome finish and very pretty duochome effect in pink, peach and gold.

söndag 7 april 2013

Diskreta prickar

Naialrtsöndag idag bjuder från min sida på ett arkivinlägg med diskreta prickar i lila över en blå bas.





lördag 6 april 2013

Längst ner i Helmer: BYS - Geen with envy

Brutna naglar gjorde att jag fick klippa ner alla tio och motivationen att måla stumparna är verkligen inte på topp... Så istället för att göra nya lack en otjänst genom att visa dem på sorgligt liten yta så tänkte jag återuppväcka temat med lack som står i min udda låda. Nu är det ju visserligen inte en Helmer jag har till lacken längre utan en Alex, men han man väl döpt sitt tema så får man ju ta konsekvenserna av det sen ^^ Vill ni se fler lack på samma tema så kan ni söka på bloggen efter frasen "Längst ner i Helmer".

Så den kommande veckan får ni se lack av lite udda märken, som jag fått eller köpt för länge sen, och som kanske inte hör till de jag plockar fram i första taget. En del är snygga och en del... inte. Betygsättningen hoppar vi för enkelhets skull över, eftersom det sannolikt inte är grejer som nån kan/vill få tag på själv ändå.




Först ut är ett gammalt lack (gammalt för mig är med inköpsdatum innan bloggen startades) från BYS, det turkosa Green with envy. Fin färg men skirt. Jag har två lager av det nu men med längre naglar så hade det krävts fler, antagligen i alla fall två till.


Since I broke a couple of nails and had to cut down all of the, the motivation to paint the nubbins are not very high... So instead of showing new polishes I will have a week-long theme where I dig into my odd-stuff drawer and find some old polishes and odd brands. Some of them will be pretty and some of them will be... not so much. Hope you'll think it's fun anyway :)
First out is an old BYS polish called Green with envy. Nice color but sheer formula.

torsdag 4 april 2013

Zoya - Blu

Blu är väldigt ljust blått, nästan vitt med en skvätt blått i. Det hade garanterat passat bättre på nån som inte är likblek men jag gillade det ändå. Fräscht och somrigt.




Formulan var täckande men kanske lite tunn. Två lager räckte utmärkt och det var inga större problem att få det jämnt trots att det är ett pastellfärgat cremelack, de är ju ofta svåra. Men jag hade inte förväntat mig nått mindre av Zoya heller.

Formula: 4
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Nailetc

Blu is so light blue that it's almost a tinted white shade. It would absolutely look a lot better on someone that's not super pale like me, but I like it anyway. It's fresh and summery.
Two coats, perhaps a bit runny but with good coverage.

tisdag 2 april 2013

Ruby Kisses - Blue My Mind

Jakten på det perfekta mörkblå lacket ledde mig till ett helt nytt märke. Kul att testa nått nytt, och när jag packade upp flaskan ur paketet så trodde jag verkligen att jakten var över. Men tyvärr blir det inte samma nyans på naglarna som det är i flaskan. Jag vill ha den bläckblå tonen, med lite mer lila i, inte bara blå-blå. Så även om det var nära så var det inte mitt i prick. Jakten går vidare!

Fördelen med att ha testat så många nu är att jag snart kan kombinera alla och blanda till det perfekta blå frankenlacket istället :p




Formulan är extrem jelly. Jag började med ett hudfärgat lack i botten för att slippa VNL men trots det är jag uppe i fem flödiga lager på bilderna i ett försök att komma så nära flaskfärgen som möjligt. Tre lager krävdes för att det skulle bli jämnt över huvud taget och lager nummer fyra fick färgen att djupna. Nummer fem gjorde inte lika stor skillnad så sen gav jag upp hoppet om att få till flaskfärgen. Trots alla lager är det fortfarande lite ljusare på den yttersta spetsen av topparna där det inte är riktigt lika tjockt.

Formula: 2
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: eBay


My hunt for the perfect dark blue polish lead me to a new brand. In the bottle it looked like I had finally found it. Unfortunately the shade on the nails never got to the bottle color, despite 5 generous coats and an opaque nude as a base to get rid of VNL. This is why I hate jelly polishes. The hunt goes on!

måndag 1 april 2013

Color Club - Sunrise Canyon

Sunrise Canyon är från Color Clubs vårkollektion Fiesta. Härligt gulgrönt cremelack. ...Ett sånt där lack som får mig att tänka på hur underligt det kan vara ibland med vilka lack man känner sig bekväm med. Jag trivs absolut inte i "klassiska" färger som rött och rosa, skulle aldrig gå till jobbet med röda naglar. Men kan absolut tänka mig att ha det här till jobbet, galet självlysande grönt är inga problem. Kul sånt där :)




Formulan var riktigt bra, möjligtvis något åt det tunnare hållet för min smak. Jag försökte få två lager att räcka och det hade det säkert gjort om jag inte varit riktigt lika petnoga, men nu fick det bli ett tredje för att få det perfekt jämnt.

Formula: 4
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Head2Toe


I really like thees kinds of colors, yellowy green, a bit Shrek-y. And I feel much more comfortable in this crazy highlighter color than I do in "classic" shades like red and pink.
The formula was nice, maybe a tad runny for my personal taste. I ended up with three coats to get it perfectly even and smooth.