lördag 7 september 2013

Sephora - Midnight crawl

Duokromt i rosalila, grått och grönt. Fint men inte överväldigande. Jag gillar ju duokromt och tycker att den här färgkombinationen är väldigt smickrande, men också lite tråkig om det inte är nått mer i så att det händer nått. Lite blått, nått skimmer, holo... nånting. Lagom med en 5ml flaska av det





Formulan var skir, tror det är fem lager på bilderna innan jag blev av med VNL. Lättmålat trots den knubbiga breda penseln.

Formula: 2
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: fysisk butik / Sephora


Nice but not more than that, a bit boring I think. Sheer formula, I needed five coats.

torsdag 5 september 2013

Dance Legend - 92

Dance Legend håller snabbt på att bli ett nytt favoritmärke, så himla bra grejer! 92 ur Malta-kollektionen är ett komplext lack som jag inte vet vad jag ska passa in i för kategori. Delvis skimmer, delvis metallic, delvis suede-finish. Det torkar halvmatt och är fullt med små partiklar som ger ett vackert djup i det. Färgen är brun-lila, häftig den också och oväntat smickrande.




Formulan är superb! Det täckte utan problem på ett lager och var väldigt trevligt att lacka med. Och eftersom det bara blev ett lager torkade det snabbt också.

Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Dance Legend


Dance Legend is starting to become one of my new favorite brands, their polishes is really good and consistent! Number 92 is a really complex shade, a purplish brown with a finish I can't quite pinpoint. It's like a mix between a shimmer, a metallic and a suede and dries semi matte.
The formula was outstanding, one coat was plenty enough and it was really nice to work with.

tisdag 3 september 2013

OPI - Solitaire

Ett OPI på bloggen, vad är detta!? Sandlacket Solitaire nästlade sig in i samlingen eftersom det är vitt och jag ville ha det i nailart i kombination med mörka sandlack, har sett några sådana på andra bloggar och tycker det varit riktigt snyggt. Får se vad jag kan åstadkomma själv... Men först tar vi Solitaire på egen hand.

Är inte jätteentusiastisk över det får jag erkänna. Dels är ju vitt lite svårt för sig själv. Men fram för allt tycker jag att det skulle varit mer matt. Det är för mycket skimmer och grejer i, det blir nästan som ett frostlack med sand i.




Nu kanske jag lackade de tre lagren för tätt inpå varandra, men jag upplevde det här som ganska segtorkat. Är van vid att sandlacken torkar snabbt och därmed tål att lagren lackas ganska snabbt  men det här var inte alls i samma kaliber som de andra jag testat. Och inte kan jag ju lägga snabbtorkande överlack på heller!

Formula: 3
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: eBay gissar jag


Me showing an OPI polish is not something you get to experience every day! But Solitaire snuck into my collection by being a white sand-polish and I thought I could combine it with dark ones in nailart. On it's own I'm not enthusiastic at all. It's somehow not matte enough, to shimmery and frosty. And it dried much slower that all other sand-polishes I've tried. This is three coats.

måndag 2 september 2013

Suspension base

Basen är nu nästan slut, har lite kvar som jag inte lagt ut på Tictail siten eftersom jag inte vet om jag vill ha den för eget bruk eller inte. Men det ligger 100 + 50 + 50ml ute fortfarande.

Edit: Nu är basen slut!

Och nu har jag två frågor:

Vad har det blivit av basen som ni har köpt och blandat med? Jag vill ju se resultatet! :) Om ni har bilder på era kreationer, antingen på era egna bloggar eller på Instagram eller liknande så länka! Det är säkert fler än jag som vill se vad andra svenska lacknördar blandat ihop, så blir det några stycken så knåpar jag ihop en länklista.

Fråga två är om det finns intresse för mer bas? Ni som köpt, vill ni ha mer? Nån som inte passat på men som funderar på det? Det är kanske inte så troligt att jag plockar hem mer just nu, men om jag ska göra det framöver (och det är ju lång leveranstid) så kan det ju vara käckt att veta lite om intresset :)

söndag 1 september 2013

Zoya - Hazel

Hazel är isigt gråblå. Isigheten förstärks av metallic finishen som verkligen glittrar. Gillar det här, det är riktigt snyggt!




Bra och täckande formula, två lager och lättmålat.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: eBay

Icy blue-gray with really sparkly metallic finish. Two coats and good formula.